ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Τα Κάλαντα είναι παράδοση.

Είναι οι μελωδικές ευχές των Χριστουγέννων 🎄 και της Πρωτοχρονιάς. Είναι η ανάγκη των ανθρώπων, που προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας μας να ευχηθούν σε κάποιον και να αναγγείλουν την γέννηση του Χριστού μας.

Η καταγωγή τους έρχεται από το Βυζάντιο μέχρι και τις ημέρες μας με διάφορες παραλλαγές κατά τόπους και με το πέρασμα των χρόνων.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συλλόγους, φορείς, σχολεία, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, το Λύκειο των Ελληνίδων και την χορωδία του ΚΕΥΠ, που έκαναν τον κόπο να μας επισκεφθούν και να ευχηθούν με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα !

Οι "άρχοντες" -για εμάς στην αυτοδιοίκηση- είστε όλοι εσείς, οι πολίτες αυτού του τόπου και ο ορισμός σας είναι η θέληση για τη γέννηση του Θεανθρώπου στις καρδιές όλων μας.

"Καλήν εσπέραν άρχοντες,
αν είναι ορισμός σας,
Χριστού την Θείαν γέννησιν,
να πω στ' αρχοντικό σας.
Χριστός γεννάται σήμερον,
εν Βηθλεέμ την πόλη,
οι ουρανοί αγάλλονται,
χαίρει η φύσις όλη.
Εν τω σπηλαίω τίκτεται,
εν φάτνη των αλόγων,
ο βασιλεύς των ουρανών,
και ποιητής των όλων.
Σ' αυτό το σπίτι που 'ρθαμε,
πέτρα να μην ραγίσει,
και ο νοικοκύρης του σπιτιού,
χίλια χρόνια να ζήσει."





Ευθύμιος Καραΐσκος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη