ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΛΑΜΙΑ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ…...»


Ένα από τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΛ τη νέα σεζόν είναι το γηπεδικό, καθώς ο Αλέξης Κούγιας έχει ξεκαθαρίσει πως οι «βυσσινί» με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα δεν θα παραμείνει στο AEL FC ARENA.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η ομάδα ενδέχεται να αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει έχοντας ως πρώτη λύση το Αλκαζάρ και τη βοήθεια από την Κυβέρνηση και στη συνέχεια θα ψάξει για κοντινά γήπεδα με άδεια κι αυτά βρίσκονται σε Λαμία, Λιβαδειά και Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως δεν είναι επιθυμία του να φύγει η ομάδα από το AEL FC ARENA, αλλά δεν γίνεται να πράξει διαφορετικά καθώς έτσι η ομάδα θα οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή. Ενώ ανέφερε πως θα ψάξει και μία λύση νομικά έτσι ώστε να πέσει η τιμή του μισθώματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αν η ΑΕΛ τη νέα χρονιά αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό: «Όχι δεν ισχύει αυτό. Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για την αδειοδότηση μιας ομάδας είτε για τη συμμετοχή στη Super League είτε για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κύπελλα, που αυτό θέλουμε να πετυχαίνουμε πρέπει να δηλώνουμε δύο έδρες.

Φέτος είχαμε το εξής οδυνηρό πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε έχουμε πληρώσει ήδη 1.250.000 ευρώ στον κ. Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC ARENA. Αυτά προκύπτουν από την κατακράτηση των ποσών από το συμβόλαιο με τη τη NOVA. Έχουμε ακόμα ένα υπόλοιπο 250.000 ευρώ το οποίο θα πληρωθεί υποχρεωτικά ακόμα κι αν δεν πάρουμε φράγκο. Ο κ. Πηλαδάκης θα εισπράξει για 3 χρόνια 1.500.000 ευρώ.

Εφόσον είχαμε τη σύμβαση αυτή είχαμε το ένα γήπεδο. Απευθύνθηκε ο κ. Μάρκου στη διοίκηση του Αλκαζάρ για να μας δώσουν παραχωρητήριο ως δεύτερο γήπεδο το Αλκαζάρ και ως εκ θαύματος ο κ. Κωσταρόπουλος και η διοίκηση και χωρίς να έχει αντικατασταθεί κανένα πλαστικό, με ένα τρόπο που ακόμα δεν έχω καταλάβει ζήτησαν έκπτωση της εγγυητικής μας επιστολής με 36.000 ευρώ για καθίσματα που κάνουν 21.000 ευρώ. Τα είχαν συμφωνήσει και τα πήρανε κι εμείς συμπληρώσαμε την εγγυητική επιστολή. Δεν το περίμενα ποτέ.

Όταν πήγε λοιπόν και ζήτησε ο κ. Μάρκου το παραχωρητήριο δεν του το έδωσαν. Οπότε έπρεπε να δηλώσουμε ένα δεύτερο γήπεδο γιατί αν δεν το κάναμε δεν θα παίρναμε και αδειοδότηση. Δηλώσαμε το Πανθεσσαλικό για το οποίο μας ζήτησε η διοίκηση του γηπέδου 3.000 ευρώ το ματς. Έχουμε και το έγγραφο. Για 15 παιχνίδια 45.000 ευρώ.

Ήταν ανάγκη κι αν υπήρχε πρόβλημα ακαταλληλότητας για τη χρήση του γηπέδου να παίξουμε στο Πανθεσσαλικό. Αυτό όμως δεν είναι δικό μας πρόβλημα, αλλά πρόβλημα της αρνήσεως του διορισμένου από το Δήμο κ. Κωσταρόπουλο ως εντεταλμένου και της παρέας του.

Σίγουρα με το ισχύον οικονομικό καθεστώς δεν πρόκειται να ξαναπαίξουμε εδώ. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης.

Επειδή τα λέμε όλα στο προσκήνιο, προσπαθώ με τον κ. Βασιλειάδη έχοντας ενημερώσει και την διοίκηση του Αλκαζάρ, πως του χρόνου εφόσον δεν υπάρχει λογική χωρίς να περιοριστεί η αποζημίωση για να παίζουμε εδώ στο ποσό των 200.000 ευρώ θα φύγουμε.

Αν η Κυβέρνηση δεν φροντίσει όπως άλλα γήπεδα και δεν ξέρω για ποιο λόγο να μην το κάνει, να κάνει τις διορθώσεις στο Αλκαζάρ είναι βέβαιο πως θα αναζητήσουμε τρίτο γήπεδο. Θα εξαντλήσουμε λοιπόν να βρούμε ένα που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Ποια γήπεδα είναι αυτά; Τα πιο κοντινά γήπεδα που θα μπορούμε να παίζουμε σε επίπεδο Super League είναι της Λαμίας, της Λιβαδειάς και τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης.

Το Καυτανζόγλειο έχουν διπλή έδρα ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής, αν δεν έχουμε έδρα το Αλκαζάρ θα προσπαθήσουμε να παίξουμε λοιπόν είτε στη Λαμία, είτε στη Λιβαδειά που έχουν αδειοδότηση. Αυτό θα είναι μια ταλαιπωρία.

Θα πρέπει ποια η πόλη να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να απαντήσουν και κυρίως αυτή που μας έφεραν σ’αυτό το αδιέξοδο, πως εμείς κάναμε τα πάντα για παίζουμε εδώ σ’ ένα γήπεδο κοτέτσι που δεν μας συμπαραστάθηκε κανείς.

Ακόμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας αντιμετώπιζαν ως είδηση. Δεν πήραν ποτέ θέση να πιέσουν την διοίκηση του γηπέδου, πως ο Δήμος επέτρεψε παρά τις αντιρρήσεις του κ. Καλογιάννη να εκχωρηθεί δημοτική γη. Πως η ερασιτεχνική επέτρεψε υπό το κ. Φασούλα να εκχωρήσει το δικαίωμά της που ήταν το γήπεδο να ανήκει στην ερασιτεχνική να εκχωρήσει στο κ. Πηλαδάκη.

Όλοι αυτοί πρέπει να πούνε τι κάναμε και μία ομάδα που βγάζει υγεία δεν μπορεί να παίζει σ’αυτό το γήπεδο. Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνουμε από σήμερα. Πρέπει να την κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι.

Εγώ εξοντώθηκα οικονομικά για να κάνω αυτή την υπόσχεση πραγματικότητα. Δεν φαντάστηκα ποτέ πως θα φέρει τη δική μου προσωπική καταστροφή. Εμείς έχουμε ένα τεράστιο παθητικό.

Κάναμε αύξηση 700.000 ευρώ και πρέπει να πληρώσουμε φόρο 400.000. Τώρα έχουμε ξανά παθητικό. Αν συνεχίσει το παθητικό εξαιτίας του γηπέδου, γιατί κατά τα άλλα είμαστε ισοσκελισμένοι στον προϋπολογισμό. Ότι βγάζουμε ξοδεύουμε.

Θα πρέπει να πιέσετε τη Γήπεδο Α.Ε., αν δεν μπορείτε να πιέσετε το γαϊδούρι πιέστε το σαμάρι, δηλαδή το Δήμο και την Ερασιτεχνική για να πιέσουν αυτοί τον κ. Πηλαδάκη για να υπάρχει μία λογική λύση. Αν δεν συμβεί αυτό εμείς δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ του χρόνου.

Δεν μπορώ να πληρώνω 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Η ΑΕΚ νοικιάζει το ΟΑΚΑ 280.000 ευρώ. Ας μην ξεχνάμε κι όλα τα έξοδα όπως η φύλαξη, η συντήρηση κ.α. Τα έξοδα είναι τεράστια. Αν αυτός ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός που αποπνέει αυτό το γήπεδο να αποτελέσει την καταστροφή μας δεν το θέλει κανείς.

Θα πρέπει να ξεσηκωθούμε κιόλας. Οι οπαδοί μας το έχουν καταλάβει και μας στηρίζουν. Φέτος έχουμε 4.000 διαρκείας. Τα χρήματα όμως είναι από εισιτήρια 50 ευρώ, των 100 και λίγα των 180. Εδώ έχουμε λοιπόν ένα σοβαρό θέμα και το αναδείξαμε εγκαίρως για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες.

Αν θέλουν η Λάρισα να παίζει στη Λαμία ή στη Λιβαδειά ή στη Θεσσαλονίκη στα ρεπό των άλλων ομάδων ας κλείσουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους και ας μην κάνουν τίποτα. Δεν είναι πιθανότητα, είναι βεβαιότητα.

Αν δεν γίνει το Αλκαζάρ θα ξεσπιτωθούμε. Εγώ δεν μπορώ να πληρώνω αυτά τα χρήματα. Το έχω πει πριν από τα Χριστούγεννα.

Εμείς θέλουμε να μας αφήσουν κάποιοι να παίξουμε μπάλα. Όχι τζάμπα. Όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πληρώνει 40.000 ευρώ δεν παίρνουν αδειοδότηση γιατί δεν έδωσαν ούτε αυτά, όταν ο Πλαρανιάς παίζει τζάμπα όπως και η Βέροια. Εμείς πως θα τους ανταγωνιστούμε από τη στιγμή που έχουμε και λιγότερα έσοδα;

Παίρνουμε 1.400.000 ευρώ για το τηλεοπτικά, ο Παναιτωλικός 1.700.000 ευρώ κι ο Ατρόμητος 2.000.000 γιατί πηγαίνει με τις θέσεις και το χρόνο παραμονής. Εμείς έχουμε κάνει έναν ηρωισμό. Αυτό που έγινε στην ΑΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια, είναι να λέμε μας αγαπάει ο Θεός. Κόντρα σε όλους ακόμα και μέσα στην ίδια τη κοινωνία με κάθε τρόπο.

Είμαι αισιόδοξος όμως καθώς έχουμε μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική. Στο τέλος και ο κ. Πηλαδάκης που ήταν τόσα χρόνια θα ενδιαφερθεί πιστεύω και για την υστεροφημία του. Θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του».

Για το τι λύσεις μπορεί να υπάρξουν: «Κάνω έκκληση και τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσω πριν είναι αργά μία συγκέντρωση. Και θα το κάνω τώρα για να μην θεωρήσουν πως το κάνω υπό την πίεση του καλοκαιριού. Θα καλέσω τον Δήμο, την Περιφέρεια τους βουλευτές και τους φορείς της πόλης για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το γήπεδο.

Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι. Εγώ θέλω να μείνουμε σ’αυτό το γήπεδο. Διακαώς το επιθυμώ. Είναι ποδοσφαιρικός πολιτισμός. Έρχονται οι νέοι παίκτες και βλέπουν πρώτα το προπονητήριο των Δέντρων και μετά το γήπεδο κι αισθάνονται πως ήρθαν σε μία μεγάλη ομάδα.

Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως πρέπει να στηριχθούμε κι εμείς.

Υπάρχει νομική δίοδος να παίξουμε με μικρότερο τίμημα. Τις επόμενες μέρες, οι συνεργάτες που βρίσκονται στο γραφείο μου και ασχολούνται με διάφορους τομείς του Δικαίου. Ένας από αυτούς είναι ο Αλέξης Μαραϋιδής και είναι ειδικός στις μισθώσεις. Το μισθωτικό κομμάτι στην επιστήμη μας είναι πολύ σημαντικό.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μία αγωγή της μειώσεως του μισθώματος. Αν το πετύχουμε αυτό θα είμαστε ικανοποιημένοι και είναι νόμιμο. Όταν έχεις ένα μίσθιο το οποίο έχει μία αξία, ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και το πως μεταβάλλονται μπορείς να κάνεις μια διαδικαστική πράξη.

Δεν θέλουμε να φύγουμε, αλλά με άλλα δεδομένα υπέγραψα όταν μιλούσα με τον κ. Πηλαδάκη. Θα ζητήσουμε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση και ο Δήμος και η Ερασιτεχνική γιατί τότε θα φανεί ποιοι θέλουν το καλό της ΑΕΛ.

Αν δεν κάνει ο Δήμος το κόστος θα το πάρει ο Δήμος. Αν δεν κάνει η Ερασιτεχνική το κόστος θα το πάρει αυτή».

www.sportlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη