ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ''IMMEDIATE LIFE SUPPORT - ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑΣ 24-25/02/2018


Το σεμινάριο Immediate Life Support (ILS) ξεκίνησε το 2002 και αναπτύχθηκε ως απάντηση σε μια απαίτηση από επαγγελματίες υγείας (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διασώστες) οι οποίοι μπορεί και πρέπει να ενεργούν ως πρώτοι ανταποκριτές και να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς που βρίσκονται σε καρδιακή ανακοπή με εξειδικευμένες τεχνικές μέχρι την άφιξη ομάδας αναζωογόνησης.
Σε ποιον είναι κατάλληλο αυτό το μάθημα;
Το σεμινάριο Immediate Life Support ILS είναι κατάλληλο ΜΟΝΟ για επαγγελματίες υγείας : ιατρούς, φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτές, φοιτητές νοσηλευτικής, μαίες, φυσιοθεραπευτές, οδοντίατρους, διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου. 
Μαθησιακά αποτελέσματα
Το μάθημα ILS διδάσκει τις γνώσεις και τις δεξιότητες για:
Εντοπίζουν τα αίτια και προάγουν την πρόληψη της καρδιοπνευμονικής σύλληψης 
Να αναγνωρίσει και να θεραπεύσει τον επιδεινούμενο ασθενή χρησιμοποιώντας την προσέγγιση ABCDE.
Να αναλάβουν τις δεξιότητες ποιότητας CPR και απινίδωσης (χειροκίνητη ή / και AED) και απλούς ελιγμούς των αεραγωγών 
Χρησιμοποιούν μη τεχνικές δεξιότητες για να διευκολύνουν την αρχική ηγεσία και την αποτελεσματική συμμετοχή στην ομάδα
Δομή του μαθήματος
Τα σεμινάρια Immediate Life Support – ILS διεξάγονται στην Ελλάδα σε εκπαιδευτικά κέντρα που έχουν εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το ERC – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Αυτό εξασφαλίζει την ομοιομορφία του περιεχομένου και των προτύπων ανεξάρτητα από το κέντρο.
Το σεμινάριο Immediate Life Support – ILS διαρκεί μία ημέρα (περίπου 8-9 ώρες) και το πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται από μία διάλεξη, σταθμούς δεξιοτήτων και προσομοιώσεις καρδιακής ανακοπής.
Αξιολόγηση και Πιστοποίηση
Η αξιολόγηση είναι συνεχής και καθοδηγείται από τα έντυπα αξιολόγησης που παρέχονται για κάθε βασική δεξιότητα (π.χ. αρχική ανάνηψη και αξιολόγηση και διαχείριση των αεραγωγών). Αντίγραφα των εντύπων αξιολόγησης πρέπει να διαβιβάζονται στον υποψήφιο με το εγχειρίδιο τους.
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι λαμβάνουν πιστοποιητικό του σεμιναρίου Immediate Life Support – ILS του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC, ο οποίος ισχύει για 3 έτη. 
Το μάθημα ILS αναγνωρίζεται για μέχρι 5 συνεχόμενα σημεία επαγγελματικής εξέλιξης (CPD).
Προετοιμασία για το μάθημα
Το εγχειρίδιο αποστέλλεται στους υποψηφίους τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. Οι υποψήφιοι αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί καλά με την καλή ανάγνωση του εγχειρίδιου.

Απαιτείται κράτηση θέσης.Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

http://eeepflamias.blogspot.gr/search/label/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B1
Σπύρος Κυπριώτης 6976974544
Γωγώ Ανάγνου 6984570442

www.facebook.com/events/129021494415776

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη