ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ: ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ


ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από πέρυσι.

5/04/2017 και διαβάζω:

Ο Δήμος Λαμιέων, ο Πολιτιστικός, Επιστημονικός, Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας 300 και το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 19:30 στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» σε μια λογοτεχνική συνάντηση με τον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα και πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Θανάση Βαλτινό.Τη συνάντηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας Νίκος Παπαγεωργίου. Προλογίζουν οι κ.κ.:Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων κλπ.
Διαβάζω επίσης:

Η 3η ΓΙΟΡΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών καλεί την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα της "Αρχαίας Αγοράς" όπου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του μέλους μας εκπαιδευτικού, Δημήτρη Μαντέ, με τίτλο "ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΑΕΛΙΟΝ ΦΑΟΣ". Πρόκειται για ένα βιβλίο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού ο συγγραφέας, μας αποκαλύπτει μυστικά και σύμβολα της γλώσσας και των λέξεων. Οι αλφαβητικοί κώδικες και οι αποκωδικοποιήσεις τους θα ξαφνιάσουν τον ανυποψίαστο επισκέπτη του σεμιναρίου και θα τον κάνουν να προβληματιστεί για τη γέννηση και τη ροή της γλώσσας μας μέσα στους αιώνες.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών προγραμματίστηκε εν γνώσει του Δήμου, ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ πριν, ενώ η εκδήλωση του κ. Βαλτινού στήθηκε στο ποδάρι μέσα στη βδομάδα!

Και διαπιστώνω:

Την ίδια ημέρα που ένας Λαμιώτης παρουσιάζει επίσημα το βιβλίο του; !!!!!

Ακόμη και………………….την ίδια ώρα;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Με ποιο σκεπτικό "καπελώνεται" ένας ντόπιος συγγραφέας που θα δώσει και δωρεάν σεμιναριακή – Μουσική διάλεξη με θέμα τους Αλφαβητικούς Κώδικες; 

Ακαδημαϊκός και από τους γνωστούς συγγραφείς ο κ. Βαλτινός, αλλά τι σχέση έχει με τη Λαμία; Σώθηκαν οι άλλες ημέρες και οι άλλες ώρες;;

Αλλά, ας σταθούμε στην πολιτική σημειολογία των καιρών για να δούμε τι παίζει ακριβώς: 
Διαβάζω επίσης στη Βικιπαίδεια για τον "σπουδαίο" κ. Βαλτινό:" Το 1994 είχε κάνει δηλώσεις υπεράσπισης των Εθελοντικών τμημάτων της Χωροφυλακής και των Ταγμάτων Ασφαλείας της Πελοποννήσου, θέμα άλλωστε που διαπραγματευόταν το μυθοπλαστικό του βιβλίο "Ορθοκωστά" εκείνη τη χρονιά.( Να εξηγήσω ότι οι ταγματασφαλίτες που "υπερασπίζεται" ο κ. Βαλτινός ήταν οι γνωστοί "Γερμανοτσολιάδες" που στα χρόνια της κατοχής "συνεργάστηκαν" με τους Ναζί και κατέδωσαν πλήθος αγωνιστών και ανταρτών που εκτελέστηκαν). Ακόμη δηλ. έχουμε μαυροφόρες στη Φθιώτιδα από τη δράση των ταγματασφαλιτών που υπερασπίζεται ο κ. Βαλτινός!
Πάμε στο σήμερα: "Ο κ. Βαλτινός υπήρξε ένας από τους 32 ανθρώπους του πνεύματος που το 2011 είχαν συνυπογράψει το κείμενο "Τολμήστε!" , το οποίο στεκόταν ενάντια στις διαδηλώσεις πλατείες, και καλούσε να σταματήσουν "οι λαϊκισμοί» τάχα, ώστε να ομονοήσουν οι πολιτικές δυνάμεις και να συνεχιστεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, για το "μέλλον των παιδιών μας", ενώ στο Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 τάχθηκε δημόσια υπέρ του Ναι". Αμ, έτσι πες!!!!

Έτσι γίνομαι κι εγώ Ακαδημαϊκός!!!

Λαμπρά! 

Εγώ ήμουν αυτός που οργάνωσα το κίνημα της Πλατείας στη Λαμία το 2011 στο τραπεζάκι καθήμενος στη μέση. Διακρίνεται στους καθήμενους με το μαύρο μπλουζάκι και καπνίζων, ο τότε υποδηματοπώλης και σημερινός βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας (που ξέρει να ψηφίζει ΜΝΗΜΟΝΙΑ), περιμένοντας να εξαργυρώσει την πολιτική του επιταγή.

Σαφέστατα,μας χωρίζει "χάος"! Τόσο με τον κύριο Βαλτινό, όσο και με όσους συμπατριώτες μας με πρώτο τον Δήμαρχο ,που τον «τιμούν» σήμερα. 

Δεν έχω κατανοήσει τι ακριβώς τιμούν και κρίμα που το έχασα, αν και κανονικά θα έπρεπε να ματαιώσω την εκδήλωσή μου και να ανέβω πάνω να τους τα πω καταπρόσωπα και σιγά μην τους φοβηθώ!

Ένας Μαντές λοιπόν που αγνοείται επιδεικτικά σήμερα και ο Δήμος Λαμιέων "καπελώνει" την εκδήλωσή του στην Αρχαία Αγορά και ένας Βαλτινός που στήριξε τους Γερμανοτσολιάδες και ενέδωσε στα Μνημόνια καυτηριάζοντας τα δημοκρατικά κινήματα της Πλατείας με το αζημίωτο, αφού του προσέφεραν τη θέση του Ακαδημαϊκού, σε μια περίοδο που ενώ όλοι περίμεναν από τους ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ και τους πνευματικούς ταγούς να ορθώσουν ανάστημα και να αφυπνίσουν το Λαό, αυτοί εν τούτοις "έσκυψαν" τη μεσούλα τους, πράγμα για το οποίο ο Δήμος Λαμιέων δια του Δημάρχου του τιμά σήμερα! 

ΕΥΓΕ και από μένα!!!! 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ 5/04/2017

Πάμε τώρα στο σήμερα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/04/2018

Κι ενώ αυτά συνέβησαν πέρυσι, ο Δήμος εξακολουθεί να λάμπει δια της απουσίας του, απαξιώνοντας τους Φθιωτείς Λογοτέχνες και Συγγραφείς,δίνοντας το κακό παράδειγμα στους πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας. Σε μία πόλη 70.000 κατοίκων, μόνο 30 ως 40 άτομα παρίστανται στην Αίθουσα που αξιολογότατοι άνθρωποι του Πνεύματος προσφέρουν πνευματική τροφή και πολιτιστική Αναβάθμιση στην Πόλη. Φυσικά αφ΄όσον οι Λογοτέχνες της Φθιώτιδας ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ από το Δήμαρχο και το Δήμο Λαμίας, οι πολίτες κάνουν το ίδιο. 

Στο ίδιο κλίμα και στην ίδια πορεία απαξίωσης και ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαμίας ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τους Φθιωτείς Λογοτέχνες και εμένα προσωπικά που πέρυσι ετοίμασε "αντεκδήλωση" (πλήρης προσβολή και απαξίωση σημαίνει αυτό) την μέρα και την ίδια ώρα με τον "σπουδαίο" Βαλτινό, ενώ συνεχίζει να 'τιμά" με σωρεία τιμητικών εκδηλώσεων τους Αθηναίους, κάθε φορά που θα "εκδοθούν", θα τους φέρει με 10 ανθρώπους να τους τιμήσει. 

Πότε τίμησε ο κύριος Παπαγεωργίου ένα Λογοτέχνη της Φθιώτιδας; 

Ή μήπως δεν έχουμε; 

Επίσης, έψαξα στο διαδίκτυο και πέρα από τον βαρύγδουπο τίτλο του "Δρ", δεν βρήκα κανένα ΕΡΓΟ του εν λόγω κυρίου που προΐσταται της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ εγείρεται ήδη θέμα: 

"Ποιος είναι άραγε ο Θεσμικός Ρόλος του προέδρου της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης σε σχέση με την απαξίωσή του στους Φθιωτείς Λογοτέχνες"; Μήπως με την απερίσκεπτη και προκλητική αυτή τακτική αγνόησης καλλιεργεί το γενικό κλίμα απαξίωσης και μη συμμετοχής του Κόσμου στις εκδηλώσεις του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών;

Και ενώ η περιφέρεια στάθηκε με αξιοπρέπεια στο ύψος της στέλνοντας τους κ Αντιπεριφεριάρχες και Συμβούλους της, ο Δήμος συνεχίζει να προκαλεί και να απαξιώνει. Αν και τους κάλεσα ονομαστικά, ούτε ο κ. Δήμαρχος με τίμησε, ούτε η κ. Αντιδήμαρχος (που είναι και συνάδελφος), ούτε έστω ένα μέλος του Δ.Σ από τα 25 μέλη παραβρέθηκε σε μία εκδήλωση, αλλά ούτε και ο πολύς Δρ. Παπαγεωργίου, που ο ίδιος ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ είναι συνδιοργανωτής!!!

Να υποθέσω άγνοια; 

Να υποθέσω ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό;

Να υποθέσω ασχετοσύνη και προσωπική εμπάθεια που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, εκεί που θα έπρεπε με έμπρακτη συγνώμη να επανορθώσουν τη περυσινή "πατάτα";

Ότι και αν συμβαίνει, ο Οκτώβριος των ΕΚΛΟΓΩΝ (η ώρα της Αλήθειας)
είναι κοντά και εγώ προσωπικά δεν θα σας στηρίξω κύριε Δήμαρχε.

Θα με βρείτε απέναντι.

Καθαρές κουβέντες.

Δημήτριος Μαντές

Συγγραφέας

1/05/2018

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη