ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ: Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΠΕΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!


Η παράνομη αλιευτική δραστηριότητα σε Σπερχειό και Μαλιακό συνεχίζεται!!!!

Νέο… μπλόκο του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Λιμεναρχείου Στυλίδας να βάλει ένα τέλος στην παράνομη αλιευτική δραστηριότητα που εξελίσσεται στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού και στον υγροβιότοπο του Μαλιακού Κόλπου.

H ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Στυλίδας σχετικά με την προσπάθεια καταστολής της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας.

«Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια αποτροπής-καταστολής περιστατικών παράνομης αλιείας διεξήχθη την 25-6-2018 και ώρα 08:00 από την Υπηρεσία μας στην εν θεματι θαλάσσια περιοχή σε συνεργασία με τοπικούς επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αλιευτικούς συλλόγους τρίτη ευρεία στοχευόμενη επιχείρηση με σκοπό την ανασυρση από της θαλάσσης ιδιότυπων-αυτοσχέδιων κλωβών με τους οποίους αλιεύονται καβούρια-ολοθουρια και λοιποί θαλάσσιοι οργανισμοί σε περιοχή που απαγορεύεται και που τελεί υπό καθεστώς χαρακτηρισμού Νatura. Κατά τη διάρκεια εν λογω επιχειρήσεως ευρεθησαν και με την συνδρομή επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών ανασύρθηκαν περίπου ενενήντα (90) τεμάχια παράνομων κλωβών διαστάσεων ενός (01) έως δυο (02) μέτρων έκαστος οι οποίοι επίσης κατασχεθήκαν και μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία μας οπού στην συνεχεία θα καταστραφούν.

Η Υπηρεσία μας και τα Λιμενικά Τμήματα Υπαγωγής μας διενεργούν ελέγχους τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν την προσεχή περίοδο.»


Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμία

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη