Δελτίο Τύπου σχετικά με σύσκεψη εργασίας στο Δ. Λαμιέων στο πλαίσιο επισκέψεων στους Δήμους της ΠΕ Φθιώτιδας


Σήμερα, στο πλαίσιο των επισκέψεων εργασίας του Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στις έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε η έβδομη και τελευταία, για το 2018, σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Λαμιέων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οικοδόμηση συστηματικής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή και τους φορείς, η αξιολόγηση της πορείας επίλυσης των ζητημάτων που ετέθησαν κατά την περυσινή συνάντηση, και η συμβολή του κ. Σταϊκούρα σε αυτή, η επικαιροποίηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της περιοχής, και ο σχεδιασμός βημάτων για την προώθηση, στο μέτρο του εφικτού, της επίλυσης τοπικών προβλημάτων.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν:


  • Την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις Δομές Έρευνας και Καινοτομίας, όπως αυτές είχαν δρομολογηθεί το 2014, και ακυρώθηκαν με τους πειραματισμούς και τη διαφαινόμενη «κοπτοραπτική» της Κυβέρνησης.
  • Τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με την ενίσχυση μεταξύ άλλων του προσωπικού και του εξοπλισμού, στο πλαίσιο του οργανογράμματος του 2014 και των πόρων που τότε είχαν εξασφαλισθεί.
  • Τη λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με την ματαίωση, για 2η συνεχόμενη χρονιά κατά την προγραμματισμένη ετήσια περίοδο, της οργάνωσής της, εξαιτίας κυβερνητικών ολιγωριών και παλινωδιών στην αξιοποίηση του πλαισίου που κατά το παρελθόν είχε θεσμοθετηθεί.
  • Την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών.
  • Την αυξημένη παραβατικότητα στο Δήμο.


Ο κ. Σταϊκούρας ολοκληρώνοντας τη νέα συστηματικότερη προσέγγιση συνεργασίας με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση προώθησης της επίλυσης των ζητημάτων.



www.cstaikouras.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη