ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΤΡΕΝΟ


Σειρά επαφών με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη του υπουργείου θα έχει την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών,  με επικεφαλής τον Mathieu Grosch, Coordinator of the Orient /East – Med Corridor of TEN-T, (Συντονιστή του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών).
Στο μικροσκόπιο θα μπουν και θα συζητηθούν τα ολοκληρωμένα και υπό εξέλιξη έργα Υποδομών των Μεταφορών. 

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου το κλιμάκιο θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις διοικήσεις των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και εκπροσώπους της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ (ΕΔΥΜΕΤ/ΥΠΥΜΕ).

Ακολούθως, την Τρίτη 5 Ιουνίου, αφού πραγματοποιηθεί ξενάγηση του κλιμακίου στους χώρους του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου, όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς θα λάβουν μέρος στην ημερίδα «Συνδυασμένες Μεταφορές και ο Ρόλος της Ελλάδας» που διοργανώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Μάλιστα, μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θ. Βούρδα και τον Ευρωπαίο Συντονιστή, Mathieu Grosch, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με θέμα τη διακρατική συμφωνία «Rail T-K-A-B-V-R Ρroject». 

Πρόκειται για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς- Βάρνα – Ρούσε).
Ακόμη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, παρουσία του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διαδρομή Πειραιάς - Λιανοκλάδι με ηλεκτροκίνητο τρένο και στη συνέχεια επίσκεψη στη μεγαλύτερη καλωδιωτή σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων (Γέφυρα 26) που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. 

Την επόμενη ημέρα το κλιμάκιο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφτεί με τον Γενικό Γραμματέα, Θ. Βούρδα και εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα υπό εξέλιξη έργα 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.