Απάντηση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας στο σχόλιο αναγνώστη: "Απίστευτο στη Λαμία: Σε δωρεάν εκδήλωση ζητούσαν εισιτήριο!!!"


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στην Νέα Μαγνησία το βραδάκι της Κυριακής που πέρασε, σε έναν χώρο καλαίσθητα  διαμορφωμένο σε θερινό σινεμά, είχαν την ευκαιρία όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης».
Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση με το Δήμο Λαμίας. Ήταν   άψογα προσεγμένη σε όλες της  λεπτομέρειες και ικανοποίησε το κοινό που την παρακολούθησε.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, δεν έχει κάποια ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από το Δήμο Λαμιέων, σε σχέση με κάποιους άλλους συλλόγους και ποτέ  δεν απαιτεί, πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί το Δήμο για ίδιους σκοπούς. Αλήθεια ποιος θα ήταν ό ίδιος σκοπός που θα μπορούσε να έχει ένας πολιτιστικός φορέας από μια προβολή ταινίας; Να τα οικονομίσει ίσως;  
Δεν είμαστε επιτήδειοι καιροσκόποι εις βάρος κανενός. Το έχει αποδείξει η πορεία μας στο χρόνο. 40 χρόνια σημαντικής προσφοράς στον τόπο με σπουδαίες μεγάλες και  ελεύθερης εισόδου εκδηλώσεις. (Νέο- Μαγνησιώτικος Γάμος,   Ιωνικά, Αγίου Κωνσταντίνου, Κλήδωνας, θεατρική παράσταση «Οι πρόσφυγες »)  
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, υπηρετεί τον Πολιτισμό στην περιοχή, με το ύφος και το ήθος που απαιτεί ο Πολιτισμός. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που ατυχώς περιγράφετε. Ποτέ και καμία φορά δεν έκανε κάτι ανάλογο.
Οι   εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ίσως αξίζουν την οικονομική στήριξη του Δήμου Λαμίας, που ποτέ δεν είναι παραλόγως μεγάλη. 
Η  μόνιμη μέριμνά  του Συλλόγου,  είναι να έχει πολιτιστικές προτάσεις, μέσα από τις οποίες να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για την λειτουργία του φορέα. Στηρίζεται βέβαια και στα 680 μέλη του, στα οποία κάθε φορά απευθύνεται.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας το βραδάκι  της Κυριακής κάθισε  σιωπηρά και  διακριτικά   σε μια άκρη,  προσδοκώντας μια οικονομική ενίσχυση της τάξης των πενήντα λεπτών έως και τριών ευρώ, από όποιον ήθελε και μπορούσε να την προσφέρει. Από την αρχή και χωρίς απαίτηση και πίεση. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια 
 Μήπως δεν είχε το δικαίωμα το κάνει; (γνωρίζουν όλοι καλά, ότι οι εκδηλώσεις έχουν  έξοδα και σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε να τα καλύψει στο ακέραιο ο Δήμος). 
Στο χώρο  του σινεμά η είσοδος ήταν ελεύθερη. Από κανέναν δεν ζητήθηκε εισιτήριο και κανείς δεν πιέστηκε. Όποιοι  θέλησαν  να ενισχύσουν  οικονομικά το Σύλλογο το έκαναν αβίαστα και τους ευχαριστούμε. 
Δεν χρειάζεται όμως να μιλήσει για να διορθώσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από το δημοσίευμα κανείς, γιατί αυτό δεν θα είναι πολιτισμός. Ας είναι και έτσι.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας έχει σπουδαίους φίλους, αλλά δυστυχώς  όχι μόνο. Γνωρίζουμε, αλλά έχουμε επιλέξει σιωπή. Δυστυχώς τα δέντρα που κάνουν καρπούς  χτυπούν οι πέτρες.
Παρακαλούμε μόνο ταπεινά για μια διασταύρωση των πληροφοριών αν είναι δυνατόν, έτσι ώστε να μην απαξιώνονται οι πολιτιστικές  προσπάθειες  φορέων που με πολύ κόπο, χρόνο και έξοδα  στήνονται  και να μην πληγώνονται άνθρωποι. 
Στηριζόμαστε στην αλήθεια που πρέπει να υπηρετείτε και στην καλή σας προαίρεση.

Με τιμή 
Το Δ.Σ


Δείτε το σχόλιο του αναγνώστη εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη