Γεώργιος Σαγιάς: Κυοφορείται τερατογέννεση - Η κατάργηση της απόδοσης γνωστού κειμένου στα αρχαία ελληνικά στις πανελλαδικές εξετάσεις τού 2019


Κυοφορείται τερατογέννεση: η κατάργηση της απόδοσης γνωστού κειμένου στα αρχαία ελληνικά στις πανελλαδικές εξετάσεις τού 2019. 

Με το πρόσχημα της "μείωσης της απομνημόνευσης" αφαιρείται άλλη μία ψηφίδα από το υπέροχο ψηφιδωτό τής άφθαστης ελληνικής γλώσσας. 

Μονοτονικό, ατονικό, επιχειρήσεις κατάργησης των η,υ,ει,οι,υι, του ω, του ου, "γκρίκλις", χρήση "λατινικού" αλφαβήτου και μάλιστα με παράλειψη φωνηέντων και γενικά γραμμάτων, προσπάθεια συνεννόησης μόνο με εικονίδια, λεξιπενία, μειωμένη προσπάθεια, απόπειρα να θεωρηθεί η μητέρα των γλωσσών ως νεκρή γλώσσα. 

Ο ανθελληνισμός έχει ρίζες και βρίσκει συνεχώς υποστηρικτές. 

Επειδή η Ακαδημία Αθηνών ενδέχεται και πάλι να αργήσει να αντιδράσει (εάν εν τέλει αντιδράσει) και επειδή ο "πνευματικός κόσμος" ασχολείται με το πώς θα στηρίξει προσύμφωνα τύπου Πρεσπών, υψώνουμε τις ταπεινότητές μας στη θέση των και γινόμαστε η νέα εθνική αντίσταση. Αυτή τη φορά για τη γλώσσα της επιστήμης και του πολιτισμού, την ελληνική γλώσσα! 

(Γ. Σαγιάς - δάσκαλος).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη