Κυριακή των Αγίων Θεοπατόρων στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας - Δείτε φωτογραφίες


            Στην Πανηγυρίζουσα και Λαμπροφορούσα Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή των αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Τον Ποιμενάρχη μας στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Λειτουργός της Μονής Συνταξιούχος Πρωτ. π. Ευθύμιος Παρλαβάντζας, ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Διάκονος π. Χριστοφόρος Βιένας   , ο οποίος ευρέθη προσκυνηματικώς εις την Μονή και ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας π. Ευστάθιος Κατόπης.

            Το Ιερό αναλόγιο διηκόνησε χορός μοναζουσών υπό την Διεύθυνση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Ιωάννας της Ιατρού.

            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους εκατοντάδες προσκυνητές, οι οποίοι από την παραμονή της Πανηγύρεως αδιαλείπτως προσήρχοντο στην Μονή δια να ασπασθούν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm) και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            «Η Παναγία αδελφοί μου είναι η αιτία της χαράς μας. Όπου στέκεται σκορπίζει το Φως, διότι είναι η πηγή του Φωτός.

            Ένα προσκύνημα σ’ ένα τέτοιο Ιστορικό και όμορφο Μοναστήρι, όπως αυτό της Δαμάστας δεν πρέπει να μένει μόνο στα εξωτερικά. Η Παναγία θέλει απ’ τους προσκυνητές που την επισκέπτονται να ακούν την φωνή της που ωμιλεί μέσα στις καρδιές μας και να επιστρέφουν πίσω ανακαινισμένοι και λουσμένοι απ’ το Θείο Φως.

Η Παναγία η Δαμάστα, δαμάζει τους πόνους και τα πάθη των ανθρώπων και μόνο Αυτή μπορεί να το πράξει. Ζητήστε με πίστη απ’ την Παναγία ότι σας ταλαιπωρεί κι’ εκείνη να είστε σίγουροι ότι θα σας δώσει την λύση σε κάθε πρόβλημά σας. Η Ευτυχία του ανθρώπου δεν εξαρτάται απ’ τα υλικά πράγματα, αλλά από τον τρόπο της πνευματικής μας ζωής. Χρειάζεται πίστη, αγάπη στο συνάνθρωπο, προσευχή και πολύ υπομονή.

            Σας εύχομαι αδελφοί μου, να έχετε πλουσία την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ζωή σας, να αξιώνεστε πάντοτε να επισκέπτεστε τέτοια προσκυνήματα και να φεύγετε ανακαινισμένοι και χαρούμενοι απ’ την χάρη της Παναγίας μας.

            Μετά την διανομή του αντιδώρου εκ μέρους της Ιεράς αδελφότητος προσεφέρθη σε όλους τους προσκυνητές πλούσιο κέρασμα.











www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη