Αιφνίδιος Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου πατέρα Χρήστου Βλάχου


           Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την κατά άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την αιφνίδιο εκδημία του Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Βλάχου.  Ο μακαριστός εκοιμήθη αιφνιδίως  τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου  σε ηλικία 62 ετών.

           Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο   την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας στον οποίο διηκόνησε 14 και πλέον έτη. Το σκήνωμά του θα ευρίσκεται στο Ναό από τις 8 το πρωί όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Λίγα Λόγια για τον ταπεινό και πράο π. Χρήστο.

        Ο μακαριστός Πρωτ. π. Χρήστος γεννήθηκε στη Λαμία το έτος 1956 από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε αγάπη για την Ιερωσύνη. Ενυμφέφθη τη Λίτσα Βλάχου και δημιούργησαν μαζί μια ευλογημένη οικογένεια που αποτελείται από 4 γιούς και 3 εγγόνια.

          Το έτος 1986 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό.  

          Διηκόνησε με αγάπη και ζήλο στις Ενορίες του Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας και τους τελευταίους μήνες κατόπιν αιτήσεώς του στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας έως και της αιφνιδίου κοιμήσεώς του.

 Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη