Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκε μία ακόμη περίπτωση απάτης – κλοπής, η οποία διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης στην οικία της, σε περιοχή της Φθιώτιδας


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, προέκυψε ότι ενέχονται δύο εκ των τριών πρόσφατα συλληφθέντων ημεδαπών, μετά από ληστεία, με τη μέθοδο της απάτης, σε βάρος επίσης ηλικιωμένης, σε χωριό της Ευρυτανίας

Σε συνέχεια του από 14-09-2018 Δελτίου Τύπου, σχετικά με την σύλληψη τριών (3) ημεδαπών, μετά από διάπραξη ληστείας, με τη μέθοδο της απάτης, σε βάρος ηλικιωμένης, σε χωριό της Ευρυτανίας, εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ακόμη μία περίπτωση απάτης – κλοπής, η οποία διαπράχθηκε σε βάρος επίσης ηλικιωμένης στην οικία της, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι δύο εκ των τριών συλληφθέντων (54χρονος – 36χρονη), μεσημβρινές ώρες της 26-10-2016, προσέγγισαν μία 76χρονη ημεδαπή και αρχικά με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι της κόρης της, αλλά και ακολούθως με την μέθοδο της απασχόλησης, της απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις ανωτέρω δύο περιπτώσεις, εξιχνιάσθηκαν ακόμη δύο απάτες και μία απόπειρα απάτης, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι, για την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα ο προγραμματισμός και η υλοποίηση εκ νέου διαλέξεων, ενημερωτικού χαρακτήρα, σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), καθώς και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι, με σκοπό την προστασία και ενημέρωση, κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από περιστατικά εξαπάτησης και κλοπών.

www.astynomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη