Στο Νίκο Παππά ο Γιάννης Σαρακιώτης για την πρόσβαση όλων των πολιτών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα


Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Η συζήτηση αφορούσε κατά κύριο λόγο την πορεία ολοκλήρωσης της διαδικασίας κάλυψης των εξόδων προμήθειας εξοπλισμού από τα νοικοκυριά, τα οποία δε διαθέτουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, η διαδικασία των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος και θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για διάστημα τριών (3) μηνών έτσι ώστε να μπορέσει κάθε πολίτης να καταθέσει αίτηση. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα η εγγραφή θα γίνεται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Έπειτα, εντός της αίτησής του, ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο, με τον οποίο θα αποκτήσει πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Αυτό θα μπορεί να συμβαίνει είτε δορυφορικά είτε διαδικτυακά είτε μέσω επίγειας ψηφιακής κάλυψης, η οποία όμως θα απαιτεί την εγκατάσταση αναμεταδότη από τον οικείο δήμο και άρα, θα χρειάζεται ένας επαρκής αριθμός αιτήσεων. Το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ θα καλύψει την προμήθεια από τα νοικοκυριά του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως «δορυφορικά πιάτα».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σαρακιώτη για τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες σχετίζονται με την εμπέδωση της τάξης στο αρρύθμιστο έως τώρα πεδίο της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ραδιοερασιτεχνών. Πρόκειται για ένα θολό τοπίο δεκαετιών, στο οποίο επιτέλους μπαίνει τάξη, αναγκαιότητα η οποία αναγνωρίζεται ευρέως από τους ενδιαφερόμενους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη