Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια


Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας:
Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια
_______________________

Η Στερεά Ελλάδα, είναι η μόνη από τις Περιφέρειες της Χώρας που δεν έχει έδρα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Χρόνια τώρα, απογυμνώνεται Ακαδημαϊκά, αφού αναγκάζεται να φιλοξενεί σχολές που διοικούνται από απόσταση. Συνεπώς, δεν εξυπηρετούν ούτε την αναπτυξιακή αλλά ούτε και την πνευματική ανόρθωση του Τόπου μας. Η ετεροδιοίκηση είναι ο εχθρός της αυτοδιοίκησης. 

Οι Πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και οι Αρχές του Τόπου μας, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ευγένεια και αυτοσυγκράτηση στο αίτημά τους για την Ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα. Ούτε αποκλεισμούς δρόμων, ούτε εκβιασμούς, ούτε συλλαλητήρια και φασαρία. Κινούνται θεσμικά και δημιούργησαν Ακαδημαϊκή Επιτροπή για να εκθέσουν τις προτάσεις τους. Ζητούν, αλλά δεν φωνασκούν. 

Η Πολιτεία, είναι καιρός να αναγνωρίσει στους Πολίτες της Στερεάς το αυτονόητο δικαίωμά τους στην αναβάθμιση της μόρφωσης και της ανάπτυξης. Να δείξει ότι αναγνωρίζει την ευπρεπή διεκδίκηση και την συντεταγμένη και εν πολλοίς ενωτική προσπάθεια. 

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, θα είναι αναπτυξιακός πόλος για τον ταλαιπωρημένο Τόπο μας και είμαι βέβαιος, ότι ολόκληρη η κοινωνία θα το αγκαλιάσει, διδασκόμενη από τα λάθη του παρελθόντος. Θα αποτελέσει και πνευματικό πόλο αναφοράς, που τόσο πολύ τον έχoυμε ανάγκη στις εποχές σύγχυσης που περνάμε. 

Η Στερεά Ελλάδα, διεκδικεί το αυτονόητο: δυνατότητα για ανάπτυξη, Παιδεία και Ισοπολιτεία. Και το διεκδικεί με ευπρέπεια και σοβαρότητα. 

Καιρός να αναγνωριστεί αυτό και από την Πολιτεία.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη