Άποψη Λαμιώτη στρατιωτικού για δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τον Εμφύλιο Πόλεμο


Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ """ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ...""" ΜΕ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ...!

Στην ""'ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ...""" που εκδίδει η Ε.Α.Α.Σ με αριθμό κυκλοφορίας ΦΎΛΛΟΥ 65Β μηνός Αυγούστου 2018...φιλοξενείται άρθρο Αξκου ε.α με θέμα: """ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΈΤΕΙΟΙ...-ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ..."""

Μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος Αξκός ε.α αναφέρει: """...Η 29η Αυγούστου 1949...ημέρα κατά την οποία ο Ελληνικός στρατός κατέλαβε και τα τελευταία οχυρωμένα ερείσματα του όρους Γράμμου και απέτρεψε τις προσπάθειες των ξενοκίνητων αντάρτικων δυνάμεων να υπαγάγουν την πατρίδα μας στο ανελεύθερο κομμουνιστικό καθεστώς των χωρών του σιδηρού παραπετάσματος...""" καταλήγοντας...""" να επανατοποθετηθούν οι πλάκες Βίτσι και Γράμμου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και να τιμάται η 29η Αυγούστου ως ημέρα μνήμης των πεσόντων και αγνοούμενων του εμφυλίου πολέμου..."θνήσκει υπέρ πατρίδος" {Περίανδρος}..."""!!! 

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκδίδουσας μηνιαίας εφημερίδας της Ε.Α.ΑΣ...την πολιτική νομική διοικητική υπαγωγή  των ενώσεων αποστράτων {ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ...} στον εκάστοτε ΥΠΕΘΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...την παρουσία και φέτος με κάθε επισημότητα του νυν προέδρου της Ε.Α.ΑΣ Κου Ροζή Βασιλείου καθώς και τους αναλυτικούς όρους δημοσίευσης κειμένων στην εφημερίδα...εξάγεται το αυτονόητο ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ με παρουσία πλέον και του πολιτικού προσώπου από τα σπλάχνα της Αριστεράς...του Κου Ρήγα ,συνειδητά και πολιτικά αναγνωρίζει την προσφορά - υπηρεσίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΎ της χώρας μας υπέρ της Πατρίδας κατά τα έτη 1946 - 1949...! 

Γεγονός που σηματοδοτεί νέες προσεγγίσεις αναλύσεις για πολεμικά - πολιτικά γεγονότα - στρατιωτικές επιχειρήσεις που ταλάνισαν την χώρα μας με τίμημα αδελφοκτόνο αίμα....!!! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...η αναγνώριση με τον πλέον επίσημο τρόπο και από πλευράς της επίσημης πολιτείας...των υπηρεσιών των πεσόντων αγνοούμενων Αξκών - οπλιτών υπέρ της Πατρίδας μας...!!!Αυτό είναι η πραγματική Εθνική συμφιλίωση...τιμώντας...οι άλλοτε αμφισβητούντες...σήμερα αναγνωρίζοντες... την μνήμη του στρατιωτικού προσωπικού των Ε.Δ...!!! Πολιτική - συλλογική πράξη αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε σήμερα που το Σκοπιανό ζητά την λύση όχι με προχειρότητα... """ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΕΣΠΩΝ...""" Αλλά με πρωταρχικό ζητούμενο το Εθνικό Συμφέρον...της Πατρίδας...!!! Ας μας διδάσκει το παρελθόν ώστε να μην επαναλαμβανόμαστε σε τραγικά πολιτικά λάθη...ενάντια στο Εθνικό μας Συμφέρον...!!!  

Γαλανός  Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη