Στέφανος Σταμέλλος: Πεποίθησή μου είναι ότι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΑΜΙΑ θα γίνει με την ενεργή συμμετοχή και τη γνώμη του ΛΑΜΙΩΤΗ


1994 Δημοτικές εκλογές. Αυτά έλεγα και τότε ως απερχόμενος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαμίας:

"Πεποίθησή μου είναι ότι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΑΜΙΑ θα γίνει με την ενεργή συμμετοχή και τη γνώμη του ΛΑΜΙΩΤΗ. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την καταλυτική παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα με τη σφραγίδα του πολίτη που αγωνιά, που ευαισθητοποιείται, που προβληματίζεται, που δημιουργεί χωρίς να πατρονάρεται από μηχανισμούς.

Είναι ώριμο σήμερα οι ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης να αναζητήσουν και να συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας δημοτικής αρχής, που θα υπηρετήσει τη ΛΑΜΙΑ με ευαισθησία στα κοινωνικά κινήματα και σεβασμό στις συμμετοχικές διαδικασίες.

Είναι ώριμο να αναδειχθεί μια δημοτική αρχή με πίστη στη διαφάνεια και στην καλή διαχείριση των δημοτικών πόρων. Μια δημοτική αρχή που να διαθέτει πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτεραιότητες και αρχές με όρους αξιοπιστίας και όχι λόγια."

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά όλα αυτά είναι το ζητούμενο, σε μια κοινωνία που κινείται "μεταξύ σφύρας και άκμονος" σε καθεστώς πλήρους αποιδεολογικοποίησης. Μια κοινωνία που κινείται κάτω από την πίεση των αόρατων μηχανισμών των συμφερόντων, που παράγει ανέχεια, βία, αδικία, ανελευθερία, ρατσισμό και ξενοφοβία.

Stefanos Stamellos

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη