Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πανηγυρίζουσα ενορία του Μαρτίνου


   Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών  εορτάσθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου η Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων  στην κωμόπολη του Μαρτίνου.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλαισιούμενος  από τον  Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, Αρχιερατικό Επίτροπο Αταλάντης, τον Πρωτ. π. Αθανάσιο  Λατσούδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Οπουντίων και Μαλεσσίνης, τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ανδρέα Ταρλαντά και τον Αρχιδιάκονό του  π. Ευστάθιο Κατόπη.

   Τους ύμνους απέδωσαν Βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από τους  Πρωτοψάλτες κ. Λεωνίδα Δούκα, κ. Ανάργυρο Κονίδη και κ. Δημήτριο Δημάκη.

     Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη μεγάλη Εορτή του Ουρανίου κόσμου, των Αγίων Αΰλων Αγγέλων, καθώς και στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Άγγελοι , αυτό της σωτηρίας  του κόσμου και στην σημαντική προστασία που προσφέρουν στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Τόνισε ότι οι Άγγελοι πλάστηκαν από τον Θεό προ της δημιουργίας του κόσμου και η παρουσία τους είναι εμφανής σε  πολλά γεγονότα  της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.

   «Πρέπει να τιμούμε τους Αγγέλους, διότι τους έχουμε προστάτες μας, φύλακες των σπιτιών και του Έθνους μας. Κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει φύλακα Άγγελο και θα πρέπει να φροντίζουμε με τα καλά μας έργα και να τον παρακαλούμε να μην μας εγκαταλείψει ποτέ. Καθημερινά να προσευχόμαστε και να λέμε «Σκέπασον ἡμᾶς, ἐν τῇ σκέπῃ τῶν πτερύγων σου, μέγιστε Μιχαήλ Ἀρχάγγελε καθώς και  Αρχάγγελε Γαβριήλ φέρε μας ευχάριστα πάντα στη ζωή μας όπως έφερες και στην Παναγία και σε όλη τη ζωή της Εκκλησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

   Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες εκ βάθους καρδίας Χρόνια πολλά με μόνιμους συμπαραστάτες φύλακες τους Αρχαγγέλους. Συνεχάρη τον Εφημέριο π. Ανδρέα για την πνευματική ανάπτυξη της Ενορίας ,το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άριστη προετοιμασία της Ιεράς πανηγύρεως καθώς και το εκκλησίασμα για την κατανυκτική παρουσία του.

   Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  προσφέρθηκε κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

    Στον εορτασμό  μεταξύ των πολλών πιστών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου και ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμμάρας.















www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη