Ποιο Λονδίνο; Ευρώπη είναι η Λαμία!


Η αποβολή του Χατσερίντι προσέφερε ένα βολικό άλλοθι στον ΠΑΟΚ και στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

Ο ΠΑΟΚ είχε ελάχιστες πιθανότητες να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» ακόμα κι αν έπαιζε επί ενενήντα λεπτά 11 εναντίον 11 και έπιανε σπουδαία απόδοση! Έμεινε με δέκα από το 7ο λεπτό, σε μια φάση όπου το λάθος είναι του Μάτος αλλά επί της ουσίας ο Χατσερίντι εξέθεσε οριστικά και αμετάκλητα ακόμα και τον εαυτό του και εν συνεχεία ήταν απλώς θέμα του πόσα θα πιάσει ο Πασχαλάκης. Έπιασε κάμποσα, έφαγε τέσσερα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, πάμε παρακάτω.

Παραδόξως, από τις τέσσερις ήττες του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η πιο βαριά ήρθε στο καλύτερό του παιχνίδι. Με τη Βίντι ήταν άθλιος μέσα – έξω, με την Τσέλσι στην Τούμπα δεν προσπάθησε καν να παίξει, στο Λονδίνο και τηρουμένων των αναλογιών, κάτι πήγε να κάνει. Εντέλει έκανε μια τρύπα στο νερό,  ωστόσο όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες στο ματς, ούτε ο κόσμος που ταξίδεψε στο Λονδίνο και δεν σταμάτησε να φωνάζει, ούτε όσοι είδαν το ματς από την τηλεόραση, είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Υπό μια έννοια λοιπόν, ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ στάθηκαν τυχεροί.  Διότι η αποβολή,  τους προσέφερε το απαιτούμενο άλλοθι ώστε να μην προκύψει περαιτέρω μουρμούρα για την επιλογή του Ρουμάνου να θέσει σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι με την Τσέλσι, μπροστά σε εκείνο που ακολουθεί με τη ...Λαμία!

Αντιλαμβάνομαι ότι στον φετινό πλανήτη ΠΑΟΚ οι περισσότεροι  πιστεύουν ακράδαντα πως αυτό είναι το σωστό. Το πρωτάθλημα πάνω από όλα, τα άλλα έπονται.

Ειδικά στο Λονδίνο, με το αποτέλεσμα ΜΠΑΤΕ – Βίντινα έχει γίνει γνωστό από πριν, οι «Ασπρόμαυροι» γνώριζαν ότι μια νίκη με τους Λευκορώσους στην τελευταία αγωνιστική τους αρκεί για να προκριθούν, εφόσον η Τσέλσι κάνει το καθήκον της στην Ουγγαρία (πράγμα διόλου δεδομένο πάντως), δεν υπήρχε λόγος να «σκοτωθούν» για ένα θετικό αποτέλεσμα και να σπαταλήσουν πολύτιμη ενέργεια! Δεν υπήρχε λόγος να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια και όχι χαλαροί, σαν σε προπόνηση, όπως φάνηκε στην μοιραία πασούλα του Μάτος.  Ούτε υπήρχε λόγος να ρισκάρει ο Λουτσέσκουτη συμμετοχή Βαρέλα ή να ξεκινήσει τον Πέλκα. Είπαμε, τη Λαμία να κερδίσουμε και όλα καλά.  Στο κάτω – κάτω η Λαμία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Λονδίνο σύντομα δεν θα είναι. Ποια  Ευρώπη και ποια Μεγάλη Βρετανία λοιπόν; Φθιώτιδα και τα μυαλά κοντοσούβλι!

Εντάξει.  Ετούτη τη φορά δεν θα χαλάσω τη γιορτή. Θα καταθέσω απλώς εκ νέου τον προβληματισμό ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία, του «δεν τρέχει τίποτα και ναχάσουμε», είναι εξαιρετικά  επικίνδυνη. Αν μπει στα αποδυτήρια μιας ομάδας, δεν βγαίνει εύκολα.

Και μια τελευταία παρατήρηση. Ανεξαρτήτως προτεραιοτήτων , η αλήθεια είναι απλή και την βλέπουμε όλοι: έφτασε ο Δεκέμβριος  και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του και κυρίως είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, δίχως (από τα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έπειτα) να παίζει με συνέπεια καλή μπάλα. 

Κι αυτό, δικαιολογημένα χαροποιεί τους ανθρώπους και τους οπαδούς του, αλλά αδικαιολόγητα δεν  - μοιάζει να - τους ανησυχεί.

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη