Κορμός «παντός καιρού» στη Λαμία


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΝΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΒΟ

Η χρονιά ολοκληρώνεται βρίσκοντας  τη Λαμία να έχει προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, αλλά να διατηρεί σταθερό «κορμό» παικτών κατά τη μετάβαση από τον Μπάμπη Τεννέ στον Μάκη Χάβο.


Διαφορετική τακτική προσέγγιση, άλλα «γούστα», άλλος τρόπος σκέψης, αλλά κοινή προτίμηση σε παίκτες. Η Λαμία ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο να καταφέρει να παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Super League σε συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού και «όπλο» της, όπως και τη σεζόν 2017/18, αποτελεί η ομοιογένειά της.

Τα πρόσωπα βέβαια άλλαξαν, αφού μόλις τέσσερις βασικοί της πρώτης σεζόν στα «σαλόνια» εμφανίστηκαν στην 11αδα του Μπάμπη Τεννέ στην πρεμιέρα απέναντι στον Άρη και τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό (Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα).

Αυτά ήταν και τα μόνα που έδωσαν φέτος οι Λαμιώτες υπό τις οδηγίες του 65χρονου τεχνικού. Τη «σκυτάλη» έκτοτε πήρε ο Μάκης Χάβος, που ανακάτεψε την «τράπουλα», έδωσε ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, είδε ποδοσφαιριστές να βγαίνουν εκτός πλάνων και να επανακάμπτουν και βρήκε τις δικές του «σταθερές» στα 12 παιχνίδια που έδωσε ως σήμερα, «γράφοντας» δυο νίκες, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.


#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣΛΕΠΤΑΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
1.Αντέτζο1.33314
2.Μπαράλες1.20013
3.Βασιλαντωνόπουλος1.16814
4.Σαράνοφ1.13712
5.Επστάιν1.10514
6.Δημούτσος1.02912
7.Μπερτόλιο1.00413
8.Μπλάζιτς95311
9.Βάντερσον88911
10.Καραμάνος87611
11.Σκόνδρας86511
12.Πλιάτσικας6108
13.Αναστασιάδης5907
14.Ασίγκμπα5289
15.Καραγκούνης3729
16.Μελίσσας1963
17.Καρυπίδης1502
18.Ρόμανιτς1495
19.Μαστούρ904
20.Τσούκαλος783
21.Μπουλούλης692
22.Παπαργυρίου201
*Οσμάν1306
*Ο Αμπντούλ Οσμάν έχει ήδη αποχωρήσει από τον σύλλογο.
ΟΙ ΕΞΙ «ΑΧΑΣΤΟΙ»

Βασική αλλαγή που παρατηρήθηκε στη Λαμία στο διάστημα ως τον Σεπτέμβριο και σ’ αυτό που ακολούθησε ήταν στον τρόπο παιχνιδιού, που έγινε πιο επιθετικός, πιο δημιουργικός και με το «βλέμμα» μπροστά απέναντι σε ισοϋψείς αντιπάλους. Τα πρόσωπα όμως έμειναν ίδια.



Όπως στην αρχή, έτσι και στη συνέχεια, ο Αντέτζο στην άμυνα, οι Μπλάζιτς-Επστάιν στο κέντρο και οι Μπαράλες-Μπερτόλιο στην επίθεση έβλεπαν την 11αδα να ξεκινάει απ’ αυτούς. Ο Νιγηριανός στόπερ είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (1.333’), έχοντας ολοκληρώσει και τα 14 παιχνίδια στη Super League, ενώ έχει σκοράρει και τρεις φορές!

Λίγο πιο πίσω (1.200’) βρίσκεται ο Αργεντινός φορ και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Αντέτζο, που αποτελεί ό,τι πιο αξιόπιστο για την κορυφή της επίθεσης στο ρόστερ των Φθιωτών. Μαζί με το έτερον ήμισυ του, τον Μπερτόλιο (1.005’) αποτελούν τη βασική επιθετική έκφραση του Χάβου στο γήπεδο.



Όσον αφορά τον Ντένις Επστάιν (1.105’), ο Γερμανός αποκτήθηκε ως επιλογή του Τεννέ και δεν έχασε τη θέση του μετά την αλλαγή στον πάγκο. Με 14 συμμετοχές ανήκει στους αναντικατάστατους, με προσόν του το ψυχωμένο παιχνίδι και την εμπειρία του. Το αυτό ισχύει και για τον Ελίνι Δημούτσο (12 συμ), που μένει εκτός αρχικής σύνθεσης μόνο αν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας.

Από την πλευρά του ο Σέρβος μέσος (953’) απουσίασε λόγω τραυματισμού από τρεις αγώνες των Φθιωτών, όμως λογίζεται οπωσδήποτε ως βασικός.

Ο ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ «ΒΓΗΚΕ» ΚΑΙ «ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ»

Η περίπτωση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου είναι ιδιαίτερη, με τον 26χρονο δεξιό μπακ-χαφ να κάνει εξαιρετική σεζόν πέρυσι, αλλά να ξεκινάει «μουδιασμένα» τη φετινή χρονιά. Κατά την 5η και 6η αγωνιστική έμεινε στα «πιτς», παίζοντας ως αλλαγή, όμως επανήλθε δριμύτερος και δίχως να έχει χάσει παιχνίδι είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής (1.168’).



ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΑΡΑΝΟΦ ΚΑΙ ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ

Όσον αφορά τον τερματοφύλακα, εκτίμηση ασφαλής δεν μπορεί να γίνει, αφού ο Σαράνοφ ξεκίνησε με μέτρια απόδοση απέναντι στον Άρη, είδε από τον πάγκο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει λείψει ποτέ επί ημερών Χάβου. Ο Σέρβος τερματοφύλακας αποκτήθηκε για να αποτελέσει το βασικό «Νο.1» των Φθιωτών και με την απόδοσή του έχει δικαιώσει όσους τον επέλεξαν το καλοκαίρι.

Ο Βάντερσον επίσης επελέγη ως ο βασικός αριστερός μπακ, όμως με δυο αποβολές ήδη έχει προλάβει να απουσιάσει αρκετά. Με 11 συμμετοχές βρίσκεται πιο πίσω στη λίστα, όμως η θέση του στην 11αδα δεν αμφισβητείται… καιρού επιτρέποντος.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ… ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ

Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που στο ξεκίνημα της σεζόν δεν… υπήρχαν στο ρόστερ και όχι μόνο εμφανίστηκαν, αλλά απολαμβάνουν και της εμπιστοσύνης του προπονητικού τιμ. Ο λόγος για τους Πλιάτσικα (8 συμ), Σκόνδρα (11 συμ) και Καραμάνο (12 συμ), που έπαιξαν μόνο με τον Χάβο στην άκρη του πάγκου. Αντίστοιχα από το κέντρο της άμυνας ως την επίθεση, οι τρεις «κυανόλευκοι» παίζουν σημαντικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία της Λαμίας κι επίσης βγαίνουν εκτός «κάδρου» μόνο αν συντρέχει λόγος.



Αυτά είναι τα δεδομένα του ρόστερ των Φθιωτών στο πρώτο μισό της σεζόν και όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα ανατραπούν. Πιθανότερο μάλιστα είναι να ανατραπούν από τις μεταγραφικές προσθήκες, παρά από παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ και δεν έχουν λογιστεί μέχρι τώρα έστω και κατά καιρούς βασικοί.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη