Η εορτή του Αγίου Αμβροσίου στην Ιερά Μονή Αντινίτσης


           Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη το πρωί της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου και Χοροστάτησε και ωμίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προηξήρχε ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

            Στο κήρυγμά το ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον θαυμαστό και πολύπαθο βίο του εν αγίοις πατρός ημών Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων ευχηθείς εις τον άγοντα τα ονομαστήριά του άγιο Καθηγούμενο να έχει έτη πολλά με υγεία και να είναι  οπλισμένος με την από Θεού δύναμη, έχοντας  ακοίμητες τις  πρεσβείες της Παναγίας της Αντινίτσης, την οποία διακονεί μαζί με την Ιερά αδελφότητα και του προστάτου  του αγίου Αμβροσίου.

            Προ της απολύσεως της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

            Ο π. Αμβρόσιος προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας και με αισθήματα ειλικρινούς υικής  αγάπης τον ευχαρίστησε για την τιμητική και ευλογημένη παρουσία του εις την Εορτή καθώς και για την πατρική στήριξη και αγάπη με την οποία περιβάλλει την Ιερά αδελφότητα.   

            Τέλος σε όλους τους παρευρισκομένους εκ μέρους της αδελφότητος παρετέθη εόρτιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.



















www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη