Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στη Λαμία


  Ανακοινούται εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι η Ιερά Μητροπολή μας το διήμερο 2  & 3 Ιανουαρίου θα πανηγυρίσει την Εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού.

   Στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο Πνευματικό - Διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων Νέας Άμπλιανης Λαμίας και τις δυο ημέρες θα τελεσθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού οι κάτωθι  Πανηγυρικές Ακολουθίες:

  Tην Τετάρτη 2 Ιανουαρίου  στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

   Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής,  στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm)..

    Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ,  το  οποίο φυλάσσεται ως ανεκτίμητος  πνευματικός Θησαυρός  στην Ιερά Μητρόπολη μας.

    Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προσφερθεί το καθιερωμένο εόρτιο  κέρασμα σε όλους στη θερμαινόμενη Μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού -  Διοικητικού  Κέντρου, κατά την διάρκεια του οποίου   ο Ποιμενάρχης μας βραβεύσει τα Στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, ευχαριστώντας   τους νέους και νέες για την εθελοντική υπηρεσία που προσέφεραν καθ’ όλο το διάστημα της Κατασκηνωτικής περιόδου.

   Προσκαλούνται οι φιλάγιοι πιστοί  να προσέλθουν την Τετάρτη και την Πέμπτη , δια να τιμήσουν την Ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίου Εφραίμ.

www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη