Η Λαμία με τους αναπληρωματικούς απέκλεισε τον Ολυμπιακό με νίκη 1-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη»


ΣΤΟΥΣ «4» Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΒΟΥ-ΧΟΝΤΡΗ ΓΙΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Η Λαμία... έριξε την βόμβα για άλλη μια φορά! Μετά τον Παναθηναϊκό, «έστειλε σπίτι του» και τον Ολυμπιακό με το ιστορικό 0-1 με το γκολ του Τομάς! Ο Σαράνοφ έπιασε τα άπιαστα και πέναλτι του Φορτούνη.

Ιστορική και μεγάλη η πρόκριση της Λαμίας και ηχηρή αποτυχία του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη με τους Πειραιώτες να χάνουν με σκορ 1-0 και να αποδοκιμάζονται έντονα από τον κόσμο τους. Χρυσός σκόρερ ο Τομάς και μεγάλός πρωταγωνιστής ο Σαράνοφ με τις επεμβάσεις του. Με παράπονα για την διαιτησία ο Ολυμπιακός. Με 28-1 τελικές έληξε το ματς.

ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ, ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ ΓΚΕΡΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ
Ο Μαρτίνς διάλεξε σχήμα με Λοντίγκιν τέρμα, Κούτρη δεξί μπακ, Τσιμίκα αριστερά και κέντρο άμυνας με Σισέ και Μιράντα. Κέντρο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, δεκάρι τον Νάτχο, άκρα με Γκερέρο και Μασούρα και μπροστά τον Σολδάνο.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΑΜΙΑ
Ο σχηματισμός της Λαμίας: Σαράνοφ τέρμα, από δεξιά στα αριστερά στην άμυνα οι Σκόνδρας, Καρυπίδης, Πλιάτσικας και Ασίγκμπα, κέντρο με Μπεχαράνο και Μπλάζιτς, μπροστά τους Ασούμπρε, Τόμας, Επστάιν ως η τριάδα πίσω από τον φορ Καραμάνο.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Νάτχο που αποκρούστηκε με 2η προσπάθεια. Στο 5' ο Ισραηλινός είχε νέα προσπάθεια με σουτ έξω. Στο 7' μετά από σέντρα του Νάτχο ο Σολδάνο είχε μία κεφαλιά έξω. Στο 9' ο Μασούρας είχε μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Στο 18' ένα σουτ από τον Σολδάνο πέρασε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Λαμίας. Στο 21' αποκρούστηκε ένα καλό σουτ του Μασούρα. Στο 26' ένα σουτ του Γκερέρο το μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Στο 30' ο Τσιμίκας έκανε ένα σουτ ψηλά άουτ μετά από ωραία κίνηση και γύρισμα του Γκερέρο. Στο 32' ο Ολυμπιακός είχε χαμένη ευκαιρία από φάουλ με Σολδάνο και Μπουχαλάκη. Την κεφαλιά που αποκρούστηκε δύσκολα την είχε ο Μπουχαλάκης. Στο 40' από σέντρα Σολδάνο και κίνηση και σουτ του Γκερέρο ο Σαράνοφ είπε 'όχι'. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με Γκερέρο και Μασούρα. Στο 45+ από πολύ καλή θέση ο Μασούρας σούταρε έξω. Το α' μέρος έκλεισε με 12-0 τελικές και επτά αποκρούσεις του Σαράνοφ.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΛΔΑΝΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Η ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-1!!!
Στο 51ο λεπτό ο Σολδάνο είχε μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Στο 53ο λεπτό η Λαμία έκανε το 0-1 με τον Τομάς από κοντά. Μετά από σέντρα και γύρισμα στην πλευρά του Κούτρη με τον δεξιό μπακ των Πειραιωτών να μην μπορεί να διώξει η μπάλα πήγε στον σκόρερ που από κοντά σκόραρε.

Ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Επστάιν σούταρε προς την εστία και ο αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή Τομάς με προβολή άνοιξε το σκορ! Στο 54' ο Νάτχο σούταρε με τον Σαράνοφ να βγάζει το σουτ. Ένα λεπτό μετά ένα σουτ του Νάτχο βρήκε σε σώματα. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε συνεχόμενες ευκαιρίες με Φορτούνη και Ποντένσε. Στο 70' ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βάλει από κοντά το πόδι του για να σκοράρει. Στο 70' ο Σαράνοφ έβγαλε σουτ του Γκιγιέρμε. Σε εκείνο το σημείο ο Σαράνοφ είχε 12 επεμβάσεις! Στο 73' ένα σουτ του Σισέ έφυγε έξω. Στο 76' ο Χασάν έχασε τε α τετ μετά από τρομερό γύρισμα και ενέργεια του Φορτούνη. Στο 82' ο Σαράνοφ έβγαλε πάλι σουτ του Φορτούνη.

ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΣΑΡΑΝΟΦ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΛΑΜΙΑ!
Στο 86ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε σωστά ο Ποντένσε αλλά το έβγαλε και αυτό ο Σαράνοφ. Στο 90+ ο Νάτχο είχε ένα σουτ έξω. Η Λαμία κράτησε το 1-0 υπέρ της μέχρι το τέλος και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

MVP: Ο Σαράνοφ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν εξαιρετικός με 19 επεμβάσεις. Από κοντά του και ο σκόρερ των φιλοξενούμενων, Τομάς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η άμυνα της Λαμίας για όσο κράτησε. Μεγάλη η συνολική της προσπάθεια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η μεσοεπιθετική γραμμή και τα ατού των Πειραιωτών που δεν βγήκαν στο ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί δεδομένα να μπει η φάση του 0-1 της Λαμίας. Όλη η αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού και με ευθύνη και του Λοντίγκιν. Γκάφα είναι και το πέναλτι του Φορτούνη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο α' μέρος η διαιτησία του Κομίνη στάθηκε σε καλά επίπεδα αλλά στο β' είχε προβλήματα. Στο 62' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι σε μία φάση όπου το ριπλέι έδειξε πως η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Πλιάτσικα. Στο β' μέρος υπήρξε και λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ σε επίθεση των Πειραιωτών ενώ από τον Ολυμπιακό ζήτησαν και νέο πέναλτι μετά. Σωστή η απόφαση για το πέναλτι υπέρ του Ποντένσε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός των τόσων τελικών προσπαθειών δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ και έμεινε εκτός των ημιτελικών του Κυπέλλου. Η Λαμία στην μία φάση που είχε αποδείχθηκε ουσιαστική και πήρε τη νίκη - πρόκριση για την συνέχεια του θεσμού. Μεγάλη επιτυχία και πρόκριση της Λαμίας και αποτυχία του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Μπουχαλάκης ως αρχηγός (56' Φορτούνης), Νάτχο, Γκερέρο (56' Ποντένσε), Γκιγιέρμε, Μασούρας, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Σολδάνο (65' Χασάν) και Σισέ.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Μπεχαράνο (79' Βασιλαντωνόπουλος), Πλιάτσικας, Καραμάνος, Ασούμπρε (59' Ρόμανιτς), Τομάς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπλάζιτς (67' Μπουλούλης) ως αρχηγός και Ασίγκμπα.



www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη