Αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσιών καθαριότητας από το Δήμο Λαμιέων και έγκριση σύμβασης καθαριότητας για ένα χρόνο προϋπολογισµού 320.577,14€


Α∆ΥΝΑΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 8 και 9 του Κανονισµού Λειτουργίας του ∆.Σ. τίθεται υπόψη σας η εισήγηση- υπόµνηµα της Υπηρεσίας σχετικά µε την αδυναµία εκτέλεσης υπηρεσιών για τον καθαρισµό των κτιρίων µε ίδια µέσα του ∆ήµου.

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν.3979/16-6-11, άρθρο 61, ̟αρ. 1, ̟περί «Σύναψης δηµοσίων συµβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας», µε αιτιολογηµένη απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, η οποία λαµβάνεται µε την απόλυτη ̟πλειοψηφία του συνόλου των µελών, τεκµηριώνεται η αδυναµία εκτέλεσης
συγκεκριµένων υπηρεσιών µε ίδια µέσα του ∆ήµου και καθορίζονται, ιδίως, το αντικείµενο των ̟παρεχόµενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η ̟περιοχή, εντός της οποίας αυτές ̟παρέχονται. Η καθαριότητα των κτιρίων είναι αναγκαία και άκρως απαραίτητη, για λόγους υγιεινής.

Όπως ̟προκύπτει από τον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας, στο ∆ήµο µας σήµερα απασχολούνται εικοσιοκτώ (28) εργάτες και εργάτριες καθαριότητας µόνιµοι και µε σχέση εργασίας Ι∆ΑΧ. Από αυτούς, πέντε άτοµα είναι επιφορτισµένα µε την καθαριότητα κεντρικών δρόµων και ̟πλατειών και µία (1) εργάτρια καθαριότητας απασχολείται στα δηµοτικά κτίρια. Οι υπόλοιποι εργάτες καθαριότητας (µόνιµοι, Ι∆ΑΧ) αποτελούν ̟πληρώµατα των απορριµµατοφόρων ̟που εκτελούν την καθηµερινή αποκοµιδή απορριµµάτων και ανακύκλωσης.

Ο ∆ήµος Λαµιέων διαθέτει ̟άνω από 40 κτίρια (∆ηµαρχείο, Παιδικοί Σταθµοί, Αθλητικοί Χώροι, Πολιτιστικοί Χώροι, ∆ηµοτικά Καταστήµατα ∆.Ε., ∆ηµοτικά Σφαγεία, µε επιφάνεια ̟που ξεπερνά τα 40.000τ.µ. Επιρόσθετα, αρκετά από τα ̟παραπάνω κτίρια και εγκαταστάσεις λειτουργούν και απογευµατινές-βραδινές ώρες, Σάββατα και Κυριακές, ενώ και οι ανάγκες κάθε χώρου διαφέρουν αναλόγως της χρήσης αυτού. Σε κάθε περίπτωση όµως η καθαριότητα των κτιρίων είναι αναγκαία και άκρως απαραίτητη, για λόγους υγιεινής.

Ο Δήμος Λαμιέων αποφασίζει:
α) ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ αδυναµία εκτέλεσης των συγκεκριµένων υπηρεσιών µε ίδια µέσα του ∆ήµου και
β) ΕΓΚΡΙΝΕΙ την ανάθεση της υπηρεσίας καθαρισµού δηµοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων µε τη διαδικασία της σύναψης δηµόσιων συµβάσεων ̟παροχής υπηρεσιών ̟που ̟προβλέπεται στις διατάξεις του Ν. 4412/2018, σύµφωνα µε την αριθ. 4/2019 µελέτη της ∆/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, προϋπολογισµού 320.577,14 €, για δώδεκα µήνες.

Περισσότερα δείτε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη