Η Λαμία απέκλεισε τον Ολυμπιακό με τα… δεύτερα!


Η ομάδα του Μάκη Χάβου, απέκλεισε τον Ολυμπιακό ξεκουράζοντας πάρα πολλούς από τους βασικούς της ποδοσφαιριστές, όπως είχε κάνει και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πολλές φορές αναφερόμαστε στο πόσο σημαντικό είναι μία ομάδα να έχει βάθος. Για τη Λαμία, τι μπορεί να πει κανείς, όταν καταφέρνει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό έχοντας αφήσει εκτός αποστολής 5 από τους 11 παίκτες, που ξεκίνησαν στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΛ. Άλλωστε, είναι σαφές ότι προτεραιότητα της ομάδας του Μάκη Χάβου δεν ήταν η πορεία που έχει κατορθώσει στο κύπελλο, αλλά η εξασφάλιση της παραμονής της στη Super League.

Συγκεκριμένα, οι Φθιώτες δεν χρησιμοποίησαν απέναντι στον Ολυμπιακό τον Μελίσσα, ο οποίος στα τελευταία ματς έχει καθιερωθεί ως ο βασικός τους γκολκίπερ, ούτε τον Αντέτζο, που είναι ο στόπερ τους με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Super League. Δεν χρησιμοποίησαν τον Ελίνι Δημούτσο, που είναι βασικό γρανάζι στη μεσαία τους γραμμή, ούτε και τον Πίτι, έναν από τους πλέον έμπειρους παίκτες στο ρόστερ τους και σκόρερ στο ματς με τους «βυσσινί». Κράτησαν εκτός και τον Φακούντο Μπερτόλιο, το «δεκάρι» της Λαμίας και τον κατά τεκμήριο πιο ποιοτικό της παίκτη. Επίσης, στον πάγκο έμεινε ο βασικός κόντρα στην ΑΕΛ και γενικότερα βασικός αριστερός μπακ, Βάντερσον.

Συνολικά 6 αλλαγές συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Πέραν των παραπάνω όμως, υπάρχει και ο Χερόνιμο Μπαράλες, που τον τελευταίο καιρό είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, αλλά είναι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας. Οι μόνοι παίκτες, που ξεκίνησαν και στα δύο τελευταία παιχνίδια, ήταν οι Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Ασούμπρε και Καραμάνος.

Ωστόσο, μην νομίζετε ότι είναι κάτι που… έτυχε. Οι Φθιώτες και στο πρώτο ματς, που έληξε 3-3 είχαν κάνει πολλές αλλαγές. Επιπλέον και τον Παναθηναϊκό τον είχαν αποκλείσει με τα… δεύτερα. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αγώνας της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, όπου οι Φθιώτες πέρασαν στα πέναλτι μετά από προβάδισμα των «πρασίνων» στην κανονική διάρκεια με 1-0, ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη της Λαμίας σε βάρος του «τριφυλλιού» με 1-0 στο πρωτάθλημα. Στο ματς κυπέλλου λοιπόν, ο Μάκης Χάβος δεν είχε βάλει στην ενδεκάδα τους Σαράνοφ, Πλιάτσικα, Βάντερσον, Δημούτσο, Μπλάζιτς, Μπερτόλιο και Μπαράλες, δηλαδή 7 παίκτες βασικούς στον αγώνα πρωταθλήματος.

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη