Λαμία, η τρίτη στην ιστορία που αποκλείει τους «αιωνίους», οι δύο προηγούμενοι κατέκτησαν το Κύπελλο!


Η Λαμία απέκλεισε στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και έγινε η πρώτη που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά το 1997 την ΑΕΚ.

Πέρασαν 22 χρόνια από τότε, που μία ομάδα κατόρθωσε να αποκλείσει και τους δύο «αιωνίους» στο Κύπελλο Ελλάδας. Η τελευταία ήταν η ΑΕΚ, που το 1997 απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τα ημιτελικά με δύο νίκες (2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 1-0 στο Φάληρο) και νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) στον τελικό της διοργάνωσης.

Επιπλέον η Λαμία έγινε μόλις η τρίτη στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Πρώτος το είχε κάνει ο Άρης το 1969-70, που είχε αποκλείσει στον 3ο γύρο τον Παναθηναϊκό (2-1) και στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό (0-1), κατακτώντας κι εκείνος το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στον συμπολίτη ΠΑΟΚ (1-0). 

Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα, αν σκεφτούμε το πόσα χρόνια έχουν περάσει, αλλά και ότι εκείνες που το είχαν πετύχει στο παρελθόν ήταν δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη