Δείτε πως σκέφτεται ο Δήμος Λαμιέων να αξιοποιήσει το εγκαταλελειμμένο Ισιαδάκι


Ο ∆ήµος Λαµιέων ̟προτίθεται να αξιοποιήσει την δασική έκταση µε την ονοµασία ‘’Ισιαδάκι’’ στην ̟περιοχή του Αγίου Λουκά Λαµίας ̟προκειµένου να αποτελέσει αναβαθµισµένο ̟πόλο έλξης επισκεπτών.

Ο επιλεγµένος χώρος σύµφωνα µε σχετικό τοπογραφικό διάγραµµα είναι δασική έκταση συνολικού εµβαδού 77.152,65τ.µ.

Εντός αυτού υφίστανται χώρος ̟περιπτέρου, φυλάκια, είσοδοι καταφυγίου, δυο χώροι άθλησης (γήπεδα καλαθοσφαίρισης), ̟αλαιό και νέο υδραγωγείο και χώρος ̟παιχνιδιού για τα ̟παιδιά χωρίς ̟πιστοποίηση.

Η ̟περιοχή σήμερα δεν είναι περιφραγµένη και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται από τους ̟παρακείμενους δρόµους. Στο νότιο άκρο του χώρου υφίσταται ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά ενώ στο βόρειο άκρο του στάση λεωφορείου και όµορες κατοικίες.

Η ̟πρόταση της ∆ηµοτικής Αρχής ̟περιλαµβάνει την ανακαίνιση των χώρων άθλησης (υφιστάµενα γήπεδα), την κατάργηση της υφιστάµενης (εγκαταλειµµένης) ̟παιδικής χαράς, τον επανασχεδιασµό των περιπατητικών διαδροµών και την αξιοποίηση των σηµείων φυσικού κάλλους ή των θέσεων αξιόλογης θέασης, τη δηµιουργία χώρων ανάπαυσης, την ̟πλήρη εγκατάσταση φωτισµού σε όλο το άλσος και τη δηµιουργία σηµείων ̟παροχής ̟πόσιµου νερού.

Επίσης την κατασκευή χώρου εκγύµνασης ενηλίκων (τοποθέτηση οργάνων εκγύµνασης ενηλίκων ανοιχτού χώρου) και αποµονωµένο µε ̟περίφραξη ‘’̟πάρκο ̟παιχνιδιού’’ κατοικίδιων ζώων (σκύλων).

Η Δηµοτική αρχή αναλαµβάνει τον καθαρισµό και την συντήρηση όλων των κατασκευών αλλά και του πράσινου αποθεµατικού του χώρου. 

Δείτε το αίτημα του Δήμου Λαμιέων προς το Δασαρχείο περί παραχώρησης του άλσους ''Ισιαδάκι'' εδώ

Την υφιστάμενη κατάσταση του χώρου που είναι σε παρακμή αυτά τα χρόνια έχει επισημάνει πολλές φορές η ιστοσελίδα μας kaliterilamia.gr 

Δείτε την κατάσταση στο Ισιαδάκι εδώ (1, 2, 3)

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη