Ευθύμιος Καραΐσκος: H Λαμία χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση


Συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα από όλους τι σημαίνει επιχειρηματικότητα. Τι σημαίνει να τολμάς, να επιχειρείς στο σημερινό περιβάλλον. Συζητήσαμε μαζί τους για τα προβλήματα, αλλά κυρίως για τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για την πόλη μας. 

Η διαπίστωση ήταν κοινή: H Λαμία χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση με τις παραγωγικές δυνάμεις της πόλης στο επίκεντρο. Πιστεύουμε ότι με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, αλλά και με ένα σαφές σχέδιο παρεμβάσεων και δράσεων μπορούμε να βάλουμε ξανά μπρος στην αγορά και να ενισχύσουμε αποτελεσματικά την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τα 11 σημεία-δράσεις για την επιχειρηματικότητα :

1. Δημιουργία του «Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης

2. Αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας - Καθιέρωση της Πόλης ως τουριστικού Προορισμού. 

3. Ίδρυση δομής υποστήριξης του δήμου σε θέματα επιχειρηματικότητας. 

4. Κίνητρα για την στέγαση καινοτόμων επιχειρήσεων εντός των ορίων του δήμου με μειωμένα δημοτικά τέλη και επιπλέον ευκολίες.

5. Στήριξη επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων που χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και αναδεικνύουν τον ντόπιο χαρακτήρα.

6. Δικτύωση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (clustering).

7. Στήριξη δράσεων ανάδειξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

8. Δημιουργία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ του Δήμου Λαμιέων, με προτεινόμενο χώρο την ΠΕΛ ΛΑΜΙΑΣ. 

9. Δημιουργία θερμοκοιτίδων – εκκολαπτηρίων επιχειρήσεων. 

10. Ανάδειξη και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων.

11. Υλοποίηση δωρεάν σεμιναρίων.





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη