Ο «ήρωας» Σαράνοφ και η επιτυχία της Λαμίας με τους τερματοφύλακες (infografic & pics)


Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΣ «ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ» ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΜΕΝΗ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ κατέβασε... ρολά έπιασε και το πέναλτι του Φορτούνη και βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση της Λαμία! Η «σύγκρουση» με τον Νίκο Μελίσσα και η ατάκα του Μάκη Χάβου για τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργο Μουντάκη.

Την υπέρβαση έκαναν οι Φθιωτοί απέναντι στους Πειραιώτες, βάφοντας… κυανόλευκο το βράδυ της Πέμπτης (28/02) και δίνοντας μια σπουδαία αφορμή στην πόλη της Λαμίας να γιορτάσει για το καμάρι της. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού διαδέχθηκε εκείνον του Παναθηναϊκού και η ομάδα του Μάκη Χάβου συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ρόλο στην μεγάλη επιτυχία της έπαιξαν πολλά πράγματα, αφού το γεγονός ότι κατάφερε να σταθεί «όρθια» σε διπλούς αγώνες απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, μεγαλύτερη εμπειρία και φυσικά κίνητρο για την κατάκτηση του τίτλου που ενδεχομένως «έσωζε» τη σεζόν δεν γίνεται να χαρακτηριστεί απλοϊκά προϊόν τύχης.

Το 3-3 του πρώτου αγώνα στη Φθιώτιδα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη Λαμία ενόψει της ρεβάνς. Έψαχνε νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να περάσει, αφού με ισοπαλία ως το 3-3 έμενε εκτός. Και το έκανε! Επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Αντίθετα, καθόλου εύκολο δεν ήταν ό,τι έκανε στα μετόπισθεν, με μπροστάρη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόγιαν Σαράνοφ.


Ο Σέρβος «κατέβασε» ρολά, αποκρούοντας όποια φάση δεν κατάφερναν να αποσοβήσουν οι σπουδαίοι αμυντικοί του, μετρώντας πλήθος επεμβάσεων και δείχνοντας ανίκητος ανά χρονικά διαστήματα. Το πέναλτι του Φορτούνη ήρθε να επιβεβαιώσει την κλάση του, αλλά και την προετοιμασία του, κάτι που καταδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στις τάξεις της ομάδας.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ «ΜΑΣΗΣΕ»

Ο Σαράνοφ ξεκίνησε ως βασικός στη σεζόν, μετρώντας 14 συμμετοχές ως τα τέλη Ιανουαρίου. Τότε η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας τον βρήκε εκτός αποστολής, αφού το αναγκαστικό ροτέισον ένεκα των συνεχόμενων αγώνων έφερε τον Μελίσσα βασικό απέναντι στο «τριφύλλι». Η πρόκριση της Λαμίας στα πέναλτι με ήρωα τον Έλληνα τερματοφύλακα σήμανε την ευκαιρία του για τη θέση του βασικού, την οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη. Έκτοτε ο Σέρβος έχασε τη θέση του στην 11αδα, αλλά όχι και το… μυαλό του.

Έμεινε στον πάγκο και είδε τον συμπαίκτη του να τα καταφέρνε περίφημα, διατήρησε τη ψυχραιμία και την ετοιμότητά του. Έμπειρος γαρ, 31 ετών, ήξερε πως ούτε η σεζόν ολοκληρώθηκε για εκείνον, καθώς και ότι η ομάδα διατηρούσε ακόμα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, έχοντας δει τί μπορεί να κάνει.


Κάπως έτσι, με τον καιρό να… γυρίζει, λόγω ροτέισον, ο βασικός το τελευταίο διάστημα Μελίσσας έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι του Φαλήρου. Εκεί, όπως και στον πρώτο αγώνα, έπαιξε ο Σαράνοφ, φροντίζοντας να δείξει πως είναι στις επάλξεις.

Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό! Ουδόλως «σκουριασμένος», από το 1’ είχε σωστές αποφάσεις, καίριες επεμβάσεις και πολλές σημαντικές αποκρούσεις. Όσο ανέβαζε δε ένταση ο Ολυμπιακός, «πυροβολώντας» από παντού και φτάνοντας τις 29 τελικές, τόσο την εικόνα του «ανίκητου» κάτω από τα γκολπόστ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε δραματικούς τόνους, με το γκολ του Τομάς να βάζει για τα καλά τη Λαμία στο «κόλπο» της πρόκρισης και να καθιστά υπέραπαραίτητη την αμυντική σταθερότητα. Το πέναλτι του Φορτούνη στο 85’ φάνηκε να σκορπίζει «σύννεφα» πάνω από την εστία του. Ο Σαράνοφ όμως ήταν έτοιμος.


Διαβασμένος, όπως παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, κοίταξε στα «μάτια» τον αρχηγό του Ολυμπιακού κι έπεσε σωστά, αποκρούοντας το χτύπημά του και χαρίζοντας ουσιαστικά στην ομάδα του την πρόκριση! Παρότι ήρθε από τον πάγκο, έγινε πρωταγωνιστής και δέχθηκε τα δίκαια συγχαρητήρια από τους ανθρώπους της ομάδας.

Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

Κάπως έτσι ο Χάβος βρίσκεται ξανά με ευχάριστο «πονοκέφαλο» για μια θέση, οι «μνηστήρες» της οποίας τον έχουν δικαιώσει σε κάθε περίπτωση φέτος! «Είμαι ευτυχισμένος γιατί έχουμε έναν υπέροχο γυμναστή τερματοφυλάκων», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, απονέμοντας με τη σειρά του συγχαρητήρια στον Γιώργο Μουντάκη, που δουλεύει από πέρυσι στη Λαμία και μετά τα σπουδαία αποτελέσματα με τον Νίκο Παπαδόπουλο, φέτος ανέλαβε τους Μελίσσα και Σαράνοφ, που επίσης ξεχωρίζουν με όσα καταφέρνουν στην εστία.






Την τετράδα συμπληρώνουν ο έμπειρος Γιώργος Μπαντής και ο ταλαντούχος Παναγιώτης Κατσίκας, που επίσης διακρίθηκε όταν χρειάστηκε να μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι των 16 με τον Παναθηναϊκό στη Φθιώτιδα. Συνολικά η τετράδα των τερματοφυλάκων της Λαμίας δουλεύει εξαιρετικά, με τη δουλειά του τεχνικού τιμ και του Μουντάκη να «λάμπει» στο γήπεδο.



Αν ισχύει ότι κάθε καλή ομάδα ξεκινάει από έναν καλό τερματοφύλακα, η Λαμία μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Μελίσσας και Σαράνοφ τα καταφέρνουν παραπάνω από περίφημα και η μεταξύ τους «σύγκρουση» βγάζει κερδισμένη την ομάδα, στην οποία ανταποδίδει την εμπιστοσύνη με τη συμβολή της στα καλά αποτελέσματα. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, οι πρωταγωνιστικές τους εμφανίσεις τους δίνουν λόγους να πανηγυρίζουν, πάντα  μαζί, αφού διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, σε μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες για τη Λαμία, που δεν έχει τελειώσει ακόμα, όπως όλα δείχνουν.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη