Τομάς: "Ο Ολυμπιακός είχε ανεξήγητα υπερβολική αυτοπεποίθηση"


Ο "χρυσός" σκόρερ της Λαμίας στην εκτός έδρας νίκη-πρόκριση (0-1) επί του Ολυμπιακού, Τζουάν Τομάς, μιλά στο Sport24.gr και υποστηρίζει ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν ανεξήγητα υπερβολική αυτοπεποίθηση. "Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ", λέει για το γκολ που πέτυχε.

Η Λαμία πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" χάρη σε γκολ του Τζουάν Τομάς στο 52ο λεπτό.

 Ο 33χρονος Καταλανός μέσος υποστήριξε στο Sport24.gr ότι  ερυθρόλευκοι είχαν ανεξήγητα υπερβολική αυτοπεποίθηση - εστιάζοντας και στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα - ενώ τονίζει ότι εκτέλεσε αυθόρμητα με την προβολή νικώντας τον Γιούρι Λοντίγκιν.

- Σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, κεφαλιά του Επστάιν αριστερά, τι σκέφτεσαι όταν έρχεται η μπάλα σε σένα;

"Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, πίστεψε με. Έγινε η σέντρα, πήρε ο Ντένις την κεφαλιά. Πήρα την κατοχή της μπάλας. Ήθελα να τα πάω καλά στο ματς αυτό. Μετά το γκολ το πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνει".

- Ποιο στοιχείο επέτρεψε στη Λαμία να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά;

"Αυτό το στοιχείο που μας επέτρεψε να πάρουμε ιστορική πρόκριση είναι η ομαδικότητα. Παίξαμε όλοι για όλους. Υποφέραμε όλοι, πανηγυρίσαμε όλοι".

- Τι έλειψε από τον Ολυμπιακό και ήλθε η αποτυχία;

"Από τον Ολυμπιακό δεν έλειψε κάτι. Μόνο το γκολ. Ήταν φανερά ανώτεροι από εμάς, εμείς αμυνθήκαμε σε όλο το ματς. Αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν βάζεις την μπάλα στα δίχτυα, έρχεται ο αντίπαλος και σκοράρει. Ο Ολυμπιακός είχε την αρχή ανεξήγητα υπερβολική αυτοπεποίθηση, πίστευε θα περάσει. Δεν έβαλαν όλους τους βασικούς".

- Ο Σαράνοβ είχε επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Πώς το βίωσες;

"Ο γκολκίπερ ήταν σημαντικός, το ίδιο καθοριστικός και με μένα. Έπιασε πέναλτι, εάν δεν το έπιανε ο Ολυμπιακός θα ήταν στα ημιτελικά, έτσι δεν είναι; Δεν είναι μόνον ο Μπόγιαν. Είναι όλα τα παιδιά. Ξεκινήσαμε πολύ χαμηλά, όταν μπήκε η χρονιά αρχίσαμε να μαζεύουμε βαθμούς και να τώρα που είμαστε".

- Πού αφιερώνεις αυτήν την ιστορική επιτυχία της ομάδας σου;

"Αφιερώνω αυτή τη νίκη-πρόκριση σε όλους τους οπαδούς και τους κατοίκους της πόλης. Αλλά και στα παιδιά που έμειναν εκτός αποστολής για να ξεκουραστούν. Προκριθήκαμε όλοι, όχι μόνον εμείς οι 11 ή 14 που παίξαμε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, δεν ήταν η καλύτερη σεζόν. Στην αρχή αυτής, στην Κύπρο, δεν έπαιζα πολύ τώρα είναι καλά".

- Μπορούμε να δούμε τη Λαμία στον τελικό, στο Europa League της επόμενης σεζόν;

"Αποκλείσαμε από τις πιο δυνατές ομάδες της σεζόν, μία ομάδα που είναι δύσκολη να τη νικήσεις στην έδρα της. Ακόμη είναι δυνατές ομάδες στη διοργάνωση, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να φθάσουμε στον τελικό, να παίξουμε στην Ευρώπη".

www.sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη