Λαμία: 350 μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Λαμίας στο Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιερής Μητρόπολης Φθιώτιδας


        Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λαμίας συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια κα Δήμητρα Τσιάκα και τους Καθηγητές τους πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Απριλίου το πρωί,  εκπαιδευτική επίσκεψη  το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

          Τους 350 περίπου μαθητές και καθηγητές υπεδέχθη στο Αμφιθέατρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε τους ωμίλησε για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα και το Μέγα γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, το οποίο και αποτελεί την βάση της πίστεως μας.

           Επίσης τους παρουσίασε εν συντομία τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και το Πνευματικό, Διοικητικό, Φιλανθρωπικό, Πολιτιστικό και Κοινωνικό  έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος,  τα οποία οι μαθητές άκουσαν με μεγάλη προσοχή και πολύ ενδιαφέρον.

          Ο Ποιμενάρχης μας συμβούλεψε πατρικώς τα παιδιά να μένουν προσηλωμένα στα μαθήματα τους και πάντοτε να ευρίσκονται υπό την σκέπη της Εκκλησίας, ευχόμενος εγκαρδίως καλή πρόοδο και Καλή Ανάσταση.

          Ακολούθως τα παιδιά  παρακολούθησαν μια ωφέλιμη ταινία μικρού μήκους για την ζωή του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και στην συνέχεια ξεναγήθηκαν, στην Βιβλιοθήκη, στο Μουσείο Χαλκίνων έργων, στο Υφαντήριο και στον Ραδιοφωνικό σταθμό, όπου πολλά παιδιά πραγματοποίησαν δηλώσεις εκφράζοντας τα συναισθήματά τους και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη. Κατά την έξοδό τους οι μαθητές έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για  την εγκάρδια φιλοξενία αλλά και την επιθυμία να πραγματοποιηθεί και στο άμεσο μέλλον παρόμοια επίσκεψη.
www.imfth.gr
Από το Blogger.