Εγκρίθηκε από το Δήμο Λαμιέων η μετονομασία του ΔΑΚ σε Αθανάσιος Διάκος


Εγκρίθηκε από το Δήμο Λαμιέων η ονοματοθεσία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας σε ΄΄ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος»΄΄.

Η άρρηκτη σύνδεση του μαρτυρικού ήρωα Αθανάσιου Διάκου με την περιοχή μας, η ιστορικότητα του αθλητικού χώρου του ΔΑΚ Λαμίας και της ομάδας του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 που το χρησιμοποιεί διαχρονικά ως έδρα και έχει ως έμβλημα την μορφή του ήρωα, επιβάλλουν την απόδοση αυτής της ονομασίας στο ΔΑΚ έτσι ώστε να αποκτήσει «ταυτότητα». 

Σημειωτέον ότι η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί σε προηγούμενο ΔΣ από τον δημοτικό σύμβουλο της Κοινωνικής Συμμαχίας Δημ. Συλεούνη, με θετικό αντίκτυπο. Σε αυτό επίσης συνηγορεί μεγάλη μερίδα των φιλάθλων και των χρηστών του ΔΑΚ. Επειδή το θέμα είναι ώριμο προς συζήτηση και λήψη απόφασης (με εισηγητή τον ως άνω δημ. σύμβουλο). 

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η ονοματοθεσία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας σε ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος». 

Με τιμή, Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. Κοτρωνιάς Γεώργιος, Κουτσοβέλης Σωτήριος, Μητσόπουλος Δημήτριος, Κούτρας Δημήτριος, Μουστάκας Κων/νος, Συλεούνης Δημήτριος, Φώσκολος Παναγιώτης, Αργύρης Αθανάσιος, Σταυρογιάννης Κων/νος, Ζιάκας Νικόλαος, Σαγιάς Γεώργιος, Στασινός Παναγιώτης, Μώρης Δημήτριος και Κερπινιώτης Κων/νος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων αφού άκουσε την εισήγηση του Δημ. Συμβούλου, μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα :

να εγκρίνει την ονοματοθεσία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας σε ΄΄ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος»΄΄.

Δείτε την απόφαση εδώ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη