Ευθύμιος Καραΐσκος για πολεμικό μουσείο στη Λαμία: Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει ολοκληρώσαμε τη δημιουργία του


Μέσα στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής μας και να αυξήσουμε μέσα από αυτό, την επισκεψιμότητα στην πόλη μας και την περιοχή μας, τον περασμένο Ιούλιο ήρθαμε σε επαφή και αμέσως μετά τον Αύγουστο σε συμφωνία με το Πολεμικό μουσείο για την ίδρυση στη Λαμία ενός Μουσείου στο οποίο να μπορεί κάποιος μέσα από εκθέματα και το ιστορικό υλικό, να γνωρίσει καλύτερα τη Νεότερη Ελληνική ιστορία.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει ολοκληρώσαμε τη δημιουργία του και σήμερα έχουμε την χαρά να είναι έτοιμο και μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, το παραδίδουμε στους δημότες της Λαμίας και τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με την ευχή και την προσδοκία να εκπληρώσει τον σκοπό και να επιτύχει τους στόχους της ίδρυσής του.

Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και τελικά υλοποιήσαμε αυτό το έργο πολιτισμού, το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους και κυρίως στα παιδιά μας, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει εφαρμοσμένη πολιτική, σημαίνει έργο χειροπιαστό και όχι λόγια και πολιτικές υποσχέσεις.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να καλέσω τους συμπατριώτες μας που έχουν ιστορικά κειμήλια να έρθουν σε επαφή με το Μουσείο μας, ώστε να το εμπλουτίσουμε και σε 2 χρόνια που θα είναι η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 να είναι έτοιμο από κάθε άποψη για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία και να αποτελεί και παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου, που είναι ο τελικός μας στόχος.

Εύχομαι το νέο Μουσείο Νεότερης ελληνικής ιστορίας να εκπληρώσει τον εθνικό και πολιτιστικό του προορισμό, προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη