Το βουστάσιο και τα κτήματα στα Σεπόλια

Η κλασσική ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» που γυρίστηκε το 1959 έχει κάποια πλάνα από την περιοχή του Σταθμού Λαρίσης.
Μας δίνει όμως και μια γεύση του χαρακτήρα της περιοχής των Σεπολίων ακόμα και εκείνη την εποχή.
Στην τελευταία σκηνή της ταινίας του Σακελλάριου, μπαίνει μέσα στο καφενείο που είναι κοντά στον σταθμό Λαρίσης, ο Ζανίνο και προκαλεί πανικό στους πρωταγωνιστές καθώς είναι ζωσμένος με φυσεκλίκια.
Ο καφετζής όμως τον γνωρίζει και αποκαθιστά την αλήθεια, λέγοντας «Ο κύριος είναι ο Στυλιανίδης που έχει τα κτήματα και τα βουστάσια εδώ στα Σεπόλια».
Όλα αυτά το 1959. Φυσικά το όνομα «Στυλιανίδης» πρέπει να είναι άσχετο, όμως οι σεναριογράφοι Σακελλάριος και Γιαννακόπουλος μας έδωσαν μιά πληροφορία.
Δείτε παρακάτω το σχετικό στιγμιότυπο:
Το καφενείο όμως που διαδραματίζεται αυτή η σκηνή, δεν μπορώ να πω ότι το αναγνωρίζω σαν τοποθεσία.
Από την γύρω περιοχή ίσως, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, έχω την υπόνοια ότι βρίσκεται δίπλα στις σιδηρογραμικές γραμμές, από την αντίθετη μεριά των γραμμών σε σχέση με τις εγκαταστάσεις του σταθμού Λαρίσης, στην Κωνσταντινουπόλεως, εκεί που τώρα είναι η έξοδος του μετρό. Μπορεί όμως να είναι και σε τελείως άσχετο σημείο. Το ότι οι ηθοποιοί λένε ότι είναι κοντά στον σταθμό και «πετάγονται» να βγάλουν εισιτήρια, δεν σημαίνει ότι όντως είναι κι εκεί.
kafeneio konta ston stathmo larisis


from Πίσω στα παλιά http://bit.ly/2VXU0cV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη