Δήλωση του Γ. Δελιχά για το ΕΕΕΕΚ Λαμίας και την εκμετάλλευση των ΑμΕΑ


Σε δήλωσή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λαμίας, αλλά και την εντεινόμενη εκμετάλλευση των ΑμΕΑ, ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με την «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει:

«Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων δεν άφησε αλώβητα και τα ΑμΕΑ.

Την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες, την εκτίμησε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια "κόστους - οφέλους" και την εμπορευματοποίησε.

Με αυτόν τον τρόπο έβαλε στο παιχνίδι ΜΚΟ και ιδιώτες που λειτουργούν στη βάση του κέρδους που προσδοκούν από την ενασχόλησή τους με τα ΑμΕΑ.

Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούσαν και αδιαφορούν για τους δημόσιους φορείς εξυπηρέτησης των ΑμΕΑ. Τους διατήρησαν με προβληματικές υποδομές, λειψή στελέχωση και αναχρονιστικά προγράμματα.

Αυτά τα προβλήματα ζουν και αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους στη Λαμία και συνολικότερα στη Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερα οξυμένο ζητήματα αυτή την περίοδο είναι η μεταφορά του Ειδικού Εργαστηρίου από τα παραπήγματα του Κωσταλεξίου στη Λαμία, το ΚΔΑΠ των ΑμΕΑ και η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών τους, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την καθυστέρηση των αναγκαίων έργων από το δήμο, που περιορίζεται σε γενικόλογες διακηρύξεις χάριν εντυπώσεων.

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη τη στάση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που με την ανοχή και τη στήριξη Περιφέρειας και δήμου, αδιαφορεί για τη φυγή μαθητών από το κρατικό Ειδικό Σχολείο στο ιδιωτικό. Αδιαφορεί για τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών που εκδηλώνουν τάσεις φυγής.

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η γραφειοκρατία, προκειμένου να καλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" απευθυνόμαστε στο λαό της περιοχής και τον καλούμε να εκφράσει την ευαισθησία του και να κινητοποιηθεί.

Αν έτσι αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές του συστήματος τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μπορεί να καταλάβει κανείς την πολιτική τους συνολικά στην Παιδεία και την Πρόνοια.

Πρέπει να γίνει ευρύτερα κατανοητό από το λαό ότι προτιμούν να παίρνουν μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζών, παρά να καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" απαιτούμε:

Η στήριξη των ΑμΕΑ να θεωρείται αποκλειστικά κρατική υποχρέωση. Να παρέχεται δωρεάν και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο σε όποιον την χρειάζεται.

Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Πρόνοιας. Να αποτραπεί η ανάμειξη ΜΚΟ και ιδιωτών.

Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας για τη μεταφορά και λειτουργία του Ειδικού Εργαστηρίου.

Να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του ΚΔΑΠ, που έχει από καιρό προγραμματισθεί.

Να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού, που πρέπει να συμπληρωθεί.

Να εκφραστεί πρακτικό ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης των ΑμΕΑ».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη