Ευθύμιος Καραΐσκος: Σήμερα συναντηθήκαμε με τον «Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας», στο οποίο παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού μας


Σήμερα συναντηθήκαμε με τον «Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας», στο οποίο παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού μας, για την Παιδεία και εκπαίδευση του Δήμου Λαμιέων, όπως αυτοί αποτυπώνονται στη «πλατφόρμα διαλόγου πολιτών».

Εχουμε καθιερώσει το διάλογο και τη συνεργασία με όλους, σαν βασική αξιακή αρχή που καθορίζει τη πορεία μας. Με τους φορείς της εκπαίδευσης αυτό καθίσταται αυτονόητο. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, πρωταρχικά για τα παιδιά και τους νέους, θέλουμε το Σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία, και την Παιδεία ως εργαλείο που θα αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. 

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται όσο γίνεται καλύτερα στην ευθύνη επισκευής και συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, αλλά θα πρέπει να μεριμνά, να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών και των γονιών τους. Κι αυτό, γιατί η παιδεία σφυρηλατεί αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει τα θεμέλια για μια υγιή κοινωνία.









Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη