Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ''Λαμία στο Κέντρο''


Θα πρέπει να ομολογήσω πως σήμερα στέκομαι μπροστά σας συναισθηματικά έντονα φορτισμένος και συγκινημένος αφού αντιλαμβάνομαι πλήρως το αίσθημα ευθύνης που έχω μαζί σας και απέναντί σας για το μέλλον αυτής της πόλης και αυτού του δήμου, της Λαμίας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη αφού μαζί σας, με την βοήθεια και την πολύτιμη συμπαράσταση που μας προσφέρετε, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μέλλον του τόπου που γεννηθήκαμε, στον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά.

Σε έναν δήμο με τόσα γεωγραφικά προτερήματα και τόση πλούσια παγκόσμια ιστορία που όμως αντί να πρωταγωνιστεί έχει καταντήσει ο πτωχός συγγενής της Κεντρικής Ελλάδας.

Και σε αυτό το σημείο δεν μπορώ παρά να σας πω πως νοιώθω οργισμένος αφού τα τελευταία 10 περίπου χρόνια παρακολουθώντας, μέσα από τον θεσμικό ρόλο που μου έδωσαν οι πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο, τα δημοτικά δρώμενα βλέπω να χάνονται συνεχώς ευκαιρίες.

Χαμένες ευκαιρίες από δημοτικές αρχές δίχως σχεδιασμό, δίχως όραμα και κυρίως δίχως κατεύθυνση για το που θα πάει αυτός ο δήμος.

Αντίθετα κυριάρχησαν παλαιοκομματικές αντιλήψεις, διασπάθιση δημοτικού χρήματος, μικροεξυπηρετήσεις, φαινόμενα διαπλοκής και διοικήσεις απολυταρχικές-δημαρχοκεντρικές που εξυπηρετούν τους λίγους και αδιαφορούν για τους πολλούς.

Το αποτέλεσμα δυστυχώς το βλέπουμε παντού γύρω μας.

Υποβάθμιση της ζωής μας, εγκατάλειψη και απαξίωση του δημόσιου χώρου, μείωση της απασχόλησης και αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον σε όλους μας.

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται πως τα 20-30 άτομα που διοικούν αυτόν τον δήμο τα τελευταία 21 χρόνια, με εναλλαγές σε παρατάξεις και αρμοδιότητες, συνεχίζουν να ζητούν την ψήφο των δημοτών ώστε να αποτελειώσουν όσα μέχρι τώρα έκαναν.

Είναι αυτοί που επί ημερών τους υπεξαιρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, αυτοί που άφησαν τον δήμο ανοχύρωτο στην κρίση αφού δεν κατασκεύασαν έργα υποδομής, αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ για να απολύσουν τους εργαζόμενους ιδιωτικοποιώντας παράλληλα την υπηρεσία
καθαριότητας καθιστώντας την πανάκριβη, αυτοί που παίρνουν και υλοποιούν αποφάσεις ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και που αγνοούν την κοινωνία και την πλειοψηφία. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε πως υπάρχουν πολλά εκατομμύρια στα ταμεία ,την ίδια ώρα που η αγορά στενάζει, που δεν
υπάρχουν μελέτες για να γίνουν έργα και που οι απορροφήσεις από τα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι στο μικρότερο επίπεδο στην Στερεά.

Όμως οι φετινές δημοτικές εκλογές αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες για την κοινωνία, την δημοκρατία και την Λαμία.

Την πρώτη ευκαιρία μας την προσφέρει το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που ισχύει και κυρίως η καθιέρωση της απλής αναλογικής και άρα της δημοκρατικής εκπροσώπησης της βούλησης των πολιτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως παύει η επιβολή δύναμης του ενός στην λήψη των αποφάσεων. Σταματά το αντιδημοκρατικό φαινόμενο μειοψηφικές δημοτικές αρχές του 32% να καταλαμβάνουν το 60% των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο. Σταματά να υπάρχει ο δημοτικός σύμβουλος μαριονέτα που απλά ψηφίζει ότι παραγγέλλει ο δήμαρχος.

Τώρα κάθε δημοτική παράταξη, κάθε ένας σύμβουλος θα έχει ξεχωριστό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων που έτσι γίνονται συλλογικότερες και δικαιότερες για τους πολλούς.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που έγινε μέχρι να ψηφιστεί η απλή αναλογική από όσους δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμια που παρείχε η προηγούμενη καθεστωτική κατάσταση. Νομίζω πως ο δικός μας δήμος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αναφέρω αφού συμμετείχε μαζί με την ΚΕΔΕ σε λυσσαλέο πόλεμο μέχρι το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους.

Την δεύτερη ευκαιρία μας την προσφέρει ο συνδυασμός μας Λαμία στο Κέντρο. Ένας συνδυασμός που προήλθε από την συνεργασία αυτοδιοικητικών παρατάξεων και μεμονωμένων συμπολιτών μας.

Της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών την οποία εκπροσωπώ στο δημοτικό Συμβούλιο και της αυτοδιοικητικής κίνησης Πόλις που συναντήθηκαν και βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και απόψεων αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη που
θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Το τόλμημα πέτυχε και ήδη ο συνδυασμός μεγάλωσε και πλάτυνε ταυτόχρονα αφού εντάχθηκαν σε αυτόν γρήγορα συμπολίτες μας από πολλούς ιδεολογικούς χώρους με τους οποίους μας ενώνουν η αγάπη μας για την πόλη και τον δήμο μας, η διάθεση για δημιουργία, προσφορά και δουλειά και κυρίως η επιθυμία μας να γυρίσουμε σελίδα και να φέρουμε την Λαμία μας στο Κέντρο των εξελίξεων στην Στερεά και σε όλη την Ελλάδα.

Ένα νέο ξεκίνημα για μια Λαμία για όλους!

Αυτές οι δύο ευκαιρίες φίλοι μου μας δίνουν την δυνατότητα με σκληρή δουλειά και με καθημερινή επαφή με τους δημότες μας να τους δώσουμε να αντιληφθούν τις λύσεις που προτείνουμε για τον δήμο μας και να καταφέρουμε μαζί να πετύχουμε το μέγιστο σε αυτές τις εκλογές και τον στόχο που βάζουμε δηλαδή να είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και στην αυριανή διοίκηση του δήμου.

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα θα σας το παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση αφού σήμερα την τιμητική τους την έχουν οι υποψήφιοι που θα βοηθήσουν να γίνουν πράξη όσα προανέφερα. Θα ήθελα όμως να σας καταθέσουμε τους βασικούς άξονες για τον δήμο μας, τις προτεραιότητες που θέτουμε για την επόμενη ημέρα.

Αρχές προγράμματος

Βασικά σημεία και αρχές του προγράμματός μας αποτελούν:


  • Η Δημοκρατία, η Συμμετοχή, η Διαφάνεια η Τοπική ανάπτυξη με ενιαία και συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική με έντονη κοινωνική ταυτότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία .
  • Η αυτοδύναμη λειτουργία του δήμου χωρίς ανάθεση βασικών λειτουργιών του σε ιδιώτες και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
  • Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
  • Η κατάργηση του πρασινόσημου και η διάθεση του αποθεματικού σε έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα .
  • Η προστασία του περιβάλλοντος και η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας  
  • Ο σχεδιασμός σε κάθε συνοικία για το πράσινο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα σχολεία, την υγεία, τη δημοτική συγκοινωνία, την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες.
  • Η Διαχείριση των Απορριμμάτων με κυρίαρχη αρχή την ανακύκλωση και τη συνεχή μείωση των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Οι Κοινωνικές δομές του δήμου με αναβαθμισμένες υπηρεσίες  που αφορούν κυρίως  τη λειτουργία των Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών και της στήριξης των ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού
Ολοκληρώνοντας αυτή την παρουσίαση θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω όσους βρίσκεστε εδώ σήμερα αλλά και όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και να υποσχεθώ σε όλους σας πως θα παλέψουμε για όσα πιστεύουμε και πως θα συγκρουστούμε με όσα κρατάνε την Λαμία μας στην μιζέρια και στο παρελθόν.

Θέλω τέλος με χαρά να σας παρουσιάσω τους πρώτους πενήντα συνοδοιπόρους μου σε αυτή την εκλογική μάχη, τους συνεργάτες και συντρόφους μου στον συνδυασμό  Λαμία στο Κέντρο.

Παναγιώτης Στασινός
Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας
Με τον συνδυασμό Λαμία στο Κέντρο

1 Ανδρούτσος Αθανάσιος Ζωγράφος 
2 Αρναούτογλου Δήμητρα Αλληλεγγύη-Προσφυγικό
3 Βογιατζή Αννα Μαρία Ιδιωτική υπάλληλος
4 Βογιατζή Τόνια Καθηγήτρια Γαλλικών
5 Γεωργαντάς Νίκος Συνταξ Δάσκαλος
6 Γκέκας Γεώργιος Καθηγητης Φυσικης Αγωγής
7 Γκόγκος Απολλώνιος Ελέυθερος Επαγγελματίας
8 Γρίβα Έφη Φιλόλογος-Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Φθίωτιδας
9 Γώγος Αθανάσιος Ιδιωτικός υπάλληλος
10 Δημάδη Σπυριδούλα Ελεύθερη επαγγελματίας
11 Ευθυμιόπουλος Γιάννης Φοιτητής-ψηφιακά  συστήματα Παν.Πειραιά
12 Κακογιάννη Αλεξάνδρα Γεωπόνος 
13 Κάκου Αλεξάνδρα Ιδ υπάλληλος
14 Καραγεώργος Ευάγγελος Πυροσβέστης
15 Κόκκοτας Χρήστος Συνταξιούχος 
16 Κυριαζόπουλος Γεώργιος Ιατρός -Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λαμίας
17 Κυρκος Ιωάννης Ιδιωτικός υπάλληλος
18 Λιγνού Θέκλα Ελ. Επαγγελματίας
19 Μαρτάκης Νίκος Μηχανικος Τηλεπικοινωνιων ΟΤΕ
20 Μηλιώνης Ηλίας Ιδ.Υπάλληλος-
21 Μητσογιάννης Άρης Μ/Ηλ Μηχανικός
22 Μιχαηλίδης Αθανάσιος Σκηνοθέτης-Ηθοποιός 
23 Μπαξεβανάκη Τάνια Εκπαιδευτικός
24 Μπαρτσιώκα Αγγέλα Συνταξ Δημ Υπάλληλος-Μελος του ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
25 Μωρίκη Μυρτώ Διεθνολόγος-Επιστημονική συνεργάτιδα της Βουλής
26 Παγουρόπουλος Γεώργιος Γεωπόνος
27 Παναγιώτου Ελένη Δασκάλα
28 Παπαδάμ Χριστιαννα Φοιτήτρια Τμ Συντήρ Εργ Τεχν Παν Δυτ Ατ
29 Παπαδόπουλος Ιωάννης Κων/νος Ιδ. Υπάλληλος
30 Παπαναγιώτου Αποστόλης Εκπαιδευτικος
31 Παπανικολάου Γεώργιος Οικονομολόγος
32 Παρδάλη Ολγα Μαρία Ιδιωτ. Υπάλληλος
33 Παύλου Παναγιώτης Συνταξ Μηχανικός Ναυτικού
34 Πάπουτσας Νίκος Δικηγόρος
35 Πισάνος Δημήτριος Ελ. Επαγγελματίας
36 Ράπτη Μαρίζα Ελεύθερος Επαγγελματίας
37 Ριζάκος Παναγιώτης Αγρότης
38 Ρoγάς Νίκος Εργάτης
39 Σακκά-Κούτσικου Κατερίνα Οικιακά
40 Σιούτη Σταυρούλα Ελ. Επαγγελματίας
41 Σπανός Στάθης Φαρμακευτικός Αντιπρόσωπος 
42 Σπετσιέρης Ευάγγελος Γεωπόνος
43 Σπετσιέρης Ορέστης Φοιτητής Γεωπονικού
44 Στρωματιάς Ιωάννης Δικηγόρος
45 Τζουάννας Άκης Φοιτητής Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
46 Τζούκου Βενετία Ιδιωτ. Υπάλληλος
47 Τούντας Γεώργιος Ελ Επαγγελματίας 
48 Χαρτοπούλου Ελισσάβετ Ιδιωτική Υπάλληλος
49 Χαντζή-Γιάννακα Ιωάννα Φιλόλογος
50 Χριστοπούλου Νεφέλη Φοιτητητρια τμημα Μηχανικων Μηχανικων Κρήτης

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη