Ευθύμιος Καραΐσκος: Πολιτισμός - Τέχνες


Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Ευθύμιος Καραΐσκος


Ο Πολιτισμός συνδέεται με την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών, κάνοντας αναγκαία, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία «κοινοτικού χώρου», όπως τα πάρκα αναψυχής, για να λειτουργήσει και πάλι η κοινωνία των πολιτών, το μοίρασμα κοινών εμπειριών, η χαλάρωση και αναψυχή, η ανταλλαγή απόψεων και η ουσιαστική επικοινωνία στην πόλη.

Χρειάζεται αναβάθμιση όλων των μουσειακών χώρων, με όρους σύγχρονης Διαχείρισης. Aνάδειξη των Συλλογών έργων τέχνης και των μουσειακών εκθεμάτων, εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στους χώρους έκθεσης, συστήματα ασφαλείας, δίγλωσσα έντυπα, πωλητήρια, χώροι εστίασης (Art Cafes), Εκπαιδευτικά Προγράμματα, προβολή στο Διαδίκτυο.

Αναβάθμιση θεσμών, όπως τα Θερμοπύλια, με τη δημιουργία του Θεματικού Αρχαιολογικού Πάρκου  στις Θερμοπύλες και προετοιμασία του εορτασμού της Επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη. Επίσης, η σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και η καθιέρωση Πολιτιστικών διαδρομών στα αξιοθέατα του  κέντρου της πόλης, αλλά και της Υπάτης, του Γοργοποτάμου με τον ιδιαίτερο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο.

Ο Πολιτισμός δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή μας και μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά, για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου μας.  



dialogos.perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη