Συγκρίνετε τις απόψεις του Καραΐσκου και του Σταυρογιάννη για το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας


Πρόταση Ευθύνης - Νικόλαος Σταυρογιάννης



«Πατάμε επιτέλους το κουμπί της επανεκκίνησης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που ήρθε στην κυριότητα του Δήμου μας με στόχο να την μετατρέψουμε σε διεθνή εμπορικό, πολιτιστικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό κόμβο  που θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο. Ένα όνειρο, που κάποιοι χαρακτήριζαν ως άπιαστο, το κάνουμε πραγματικότητα.»

Στόχος μας είναι ο νέος φορέας, ο οποίος θα έχει τη μορφή Αναπτυξιακής ΑΕ των ΟΤΑ με το 60% των μετοχών να ανήκουν στο Δήμο Λαμιέων, να διαχειρίζεται και να λειτουργεί:

  1. μόνιμο εκθεσιακό, συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο.
  2. Πάρκο Καινοτομίας όπου σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως η Σχολή Θετικών Επιστημών της πόλης μας και άλλους φορείς να λειτουργεί κέντρο καινοτομίας και έρευνας. Εκεί τα νέα μυαλά θα έχουν το χώρο τους, για να μετατρέπουν τις φρέσκιες ιδέες τους σε εφαρμογές.
  3. Εκεί θα αξιοποιείται η ακαδημαϊκή γνώση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, συνδέοντας τη θεωρία με την επιχειρηματικότητα, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση νέων επιχειρηματιών που θα βρίσκουν στη Λαμία τον κατάλληλο χώρο για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με start up επιχειρήσεις.
  4. ξεχωριστό χώρο πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης προς τις τοπικές εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνση επιχειρηματικών επαφών και την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.
  5. μόνιμη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων.
  6. Φιλοξενία αθλητικών, συνεδριακών και πολιτιστικών δρώμενων στους στεγασμένους αλλά και στους ανοιχτούς χώρους της ΠΕΛ.


Καθιστούμε έτσι την ΠΕΛ βασικό μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για τη Λαμία και το Δήμο μας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και την Κεντρική Ελλάδα!

www.protasiefthinis.gr


Περήφανη Πόλη - Ευθύμιος Καραΐσκος


Η υποβάθμιση και απαξίωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την οικονομία και την εικόνα της πόλης, αλλά και μία χαμένη ευκαιρία για τον τόπο μας.

Ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες της πόλης μας και διεκδικούμε την επαναλειτουργία της, με αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός τέτοιου θεσμού, δίνοντας χώρο στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

  • Φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε στους χώρους της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας μια νέα δομή, έναν χώρο ο οποίος θα στεγάζει «ζωντανά» εργαστήρια, ερευνητικά ινστιτούτα, εργαλεία καινοτομίας. Ένα εργαστήριο έρευνας, πάρκο καινοτομίας που θα λειτουργεί όλο το χρόνο, θα είναι ανοιχτό σε νέους επιστήμονες, θα παράγει έργο.
  • Παράλληλα, σχεδιάζουμε μία ανανεωμένη, σύγχρονη Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων διαρκές, σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με στόχο την προβολή των φορέων της Λαμίας και των οικονομικών παραγόντων της Περιφέρειας σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη