Λαμία: Παρουσιάζουν το ανθυποτίποτα ως κορυφαίο


Παρουσιάζουν το ανθυποτίποτα ως κορυφαίο

Το πρόβλημα της δημοτικής αρχής είναι δομικό. Ακριβώς αυτό ισχυρίζομαι.Το τελευταίο 24ωρο προσπαθεί να πιαστεί από όπου τέλος πάντων μπορεί φτάνοντας στο σημείο να θεωρεί πως το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για κοινοπραξίες μεταξύ Δήμων-Επιμελητηρίων - Εμπορικών Συλλόγων θα είναι εκείνο που θα σώσει την οικονομία της Λαμίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναγκαίο μεν αλλά «έχει στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική».

Είναι η έσχατη κατάντια της δημοτικής αρχής η οποία εκτός όλων των άλλων προσπαθεί να καλύψει και τις τεράστιες ευθύνες της και σε αυτό το θέμα. Τις ευθύνες που έχει για να ηγηθεί μιας προσπάθειας έτσι ώστε να μην ψάχνει να μας πει για το εκατομμύριο που εξασφαλίζει δήθεν ο Δήμος της Λαμίας αλλά να μας πει γιαυτά που χάνονται και δεν έχει ασχοληθεί καθόλου ως αυτοδιοίκηση.

Θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα και κύρια μια ματιά να δει ότι παρόμοιες παρεμβάσεις στη γειτονική μας Θεσσαλία χρηματοδοτούνται με πάνω από 8 εκατομμύρια € . Στη Στερεά Ελλάδα και με το δίπολο Θήβας Λιβαδειάς μόνο με 6 εκατομμύρια € . Υπάρχει δηλαδή ένα άνοιγμα το οποίο δεν είναι τυχαίο. Είναι δομικό και αφορά το σύνολο των Ευρωπαϊκών πόρων. Άγνωστες λέξεις αυτές για την παρέα του Σταυρογιάννη.

Σε ότι αφορά τώρα το βερμπαλισμό για δήθεν επιτυχία και άλλα τέτοια; Να θυμίσω πως στο πρόγραμμα μπήκαν τα Μετέωρα και ο Αλμυρός με ίδια ποσά με τη Λαμία αλλά δεν μπήκε το Καρπενήσι οι Χαλκίδα και ο Βόλος. Δηλαδή χρεωνει αποτυχία ο  Σουλιώτη, ο Παγώνη και Μπέο;

Παραμύθια της Χαλιμάς. Ένα πρόγραμμα με σωστικές παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία είναι και μάλιστα από τα πολύ μικρότερα. Ένα πρόγραμμα ρουτίνας μόνο που η αγορά της Λαμίας χρειάζεται διαφορετικά πράγματα τα οποία ούτε καν έχει αντιληφθεί ο Σταυρογιάννης και η παρέα του.

Ως απερχόμενος ψάχνει υστεροφημίες και προσπαθεί να παρουσιάσει το ανθυποτίποτα ως κάτι. Πιθανά και να επιθυμεί κάποιες προϋποθέσεις απασχόλησης για τους κολλητούς.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη