Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Νέες Τεχνολογίες


Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Ευθύμιος Καραΐσκος


Η Λαμία, στην εποχή των ψηφιακών αστικών οικοσυστημάτων που ονομάζονται έξυπνες πόλεις, οφείλει να υιοθετεί σύγχρονες τεχνολογικές αντιλήψεις και να αξιοποιεί νέες τεχνολογίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό της. Ταυτόχρονα όμως, οφείλει να έχει όραμα και στρατηγική για την ολοκληρωτική επανατοποθέτηση του πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής, θέτοντας απτούς και ρεαλιστικούς στόχους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

  • Σχεδιάζουμε μια ευφυή ηλεκτρονική πλατφόρμα παροχής έξυπνων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενοποίηση κατακερματισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ένα μοναδικό σημείο, περιλαμβάνοντας λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών, επίλυσης ζητημάτων καθημερινότητας, προσωποποιημένης ενημέρωσης μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και αυτοματοποιημένων απαντήσεων, ανοιχτής διαβούλευσης και προτάσεων πολιτών
  • Οργανώνουμε Ανοιχτά Ζωντανά Εργαστήρια τόσο σε ψηφιακό όσο και σε φυσικό χώρο, για την προώθηση σύγχρονων μοντέλων διακυβέρνησης που θα εξασφαλίζουν την ενήμερη συμμετοχή και θα δημιουργούν κοινή γνώση για μια πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία της πόλης.
  • Διαχειριζόμαστε έξυπνα το ενεργειακό δυναμικό με έξυπνους μετρητές κι αισθητήρες για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Συνδυάζουμε τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έξυπνες τεχνολογίες για να καταστήσουμε τις δημόσιες υποδομές ενεργειακά αυτόνομες και να προσαρμόσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στο βέλτιστο επίπεδο.
  • Αξιοποιούμε την απομακρυσμένη παρακολούθηση της υγείας ηλικιωμένων και ανθρώπων με ανάλογα προβλήματα μέσω έξυπνων συσκευών, για την έγκαιρη παροχή ιατρικής υποστήριξης, στα απομακρυσμένα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.
  • Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την ριζική ενίσχυση των υποδομών συνδεσιμότητας της πόλης, μέσω της επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, της τοποθέτησης WiFi δικτύων σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης, αλλά και σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων κι επισκεπτών.



dialogos.perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη