Ευθύμιος Καραΐσκος: Τουριστική ανάπτυξη


Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Ευθύμιος Καραΐσκος


Οι νέες οδικές υποδομές τονίζουν την κεντρική θέση της Λαμίας και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η κεντρική μας θέση να αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία. Η πόλη μας απέχει μόλις μιάμιση ώρα από άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Βελούχι, ο Παρνασσός, το Πήλιο, τα Μετέωρα, οι Δελφοί. Έχει μουσεία, μοναστήρια, αξιοθέατα, τις Θερμοπύλες, την Υπάτη, τον Γοργοπόταμο κλπ.

Παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν ειδικές Μορφές Τουρισμού, με έμφαση στον Αγροτοτουρισμό και Οινικό τουρισμό που αναζωογονούν τον πρωτογενή τομέα και του προσδίδουν υπεραξία, συνδέοντάς τον με τον τριτογενή τομέα, της τουριστικής ανάπτυξης.

Η φυσική ομορφιά του τόπου και το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα αποτελούν μία εξαιρετική μεν, αλλά αναξιοποίητη βάση. Με οργανωμένη δουλειά σκοπεύουμε να προβάλουμε τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα της πόλης μας.

  • Αντιμετωπίζουμε με μεθοδικότητα τα τρία βασικά προβλήματα: την έλλειψη προβολής και διασύνδεσης του Δήμου Λαμιέων με τα μεγάλα τουριστικά γραφεία, την ανυπαρξία συντονιστικού οργάνου στο Δήμου που να ασχολείται με την τουριστική προβολή και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για μια εξωστρεφή πολιτική και τη δύσκολη πρόσβαση και παραμονή των τουριστικών λεωφορείων στην πόλη.
  • Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, με βάση τα τοπικά προϊόντα, τον αγροτουρισμό, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών (Θερμοπυλών, Λουτρών Υπάτης και πηγής Καλλιδρόμου), τις οικολογικές διαδρομές. το ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον της περιοχής.
  • Στοχεύουμε στην αύξηση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και κατά συνέπεια στη βελτίωση της απασχόλησης με ένα συνολικό πρόγραμμα προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.
  • Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και τους χώρους στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία.
  • Συντονίζουμε τη δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού, που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους, την προσβασιμότητα, τη σύνδεση με τα αεροδρόμια και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με τον τουρισμό της πόλης.
  • Δημιουργούμε εκθέσεις τοπικών προϊόντων, σε συνεργασία με τους παραγωγούς.
  • Σχεδιάζουμε μια στρατηγική που θα αφορά εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, συντονισμό των τοπικών παραγόντων, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις, παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αξιοποίηση των χαρακτηριστικών και μοναδικών στοιχείων της περιοχής μας.
  • Προχωρούμε στην εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού χωροταξικού σχεδίου για τον ορεινό όγκο της Οίτης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος.
  • Δημιουργούμε πολιτιστικές διαδρομές στο ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες-Γοργοπόταμος-Αλαμάνα, καθώς και την προβολή των μουσείων Θερμοπυλών, αρχαιολογικού και λαογραφικού Λαμίας, μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Βυζαντινού μουσείου Υπάτης, Αστεροσχολείου, καθώς και διαδρομές στα μοναστήρια της περιοχής και πεζοδιαδρομές μέσα στην πόλη.


dialogos.perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη