Λαμία: Όλοι όσοι ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την τοπική εξουσία είναι «εγκληματίες» κατά συνείδηση και χρειάζονται τιμωρία


Αγαπητοί, συγχωριανοί, είναι λίγες οι μέρες που μας χωρίζουν από το μεγάλο γεγονός. Το γεγονός που μας δίνει το δικαίωνα να αποφασίσουμε ελεύθερα για το μέλλον του τόπου μας. Εκλέγω είναι μια Σύνθετη λέξη από την πρόθεση εκ και λόγος, που παράγεται από το ρήμα λέγω με σημασία συγκεντρώνω, συλλέγω, μετρώ. Με αυτή τη σημασία συναντούμε το ρήμα εκλέγω στον Όμηρο.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, μνημονίου, κλπ το χωριό μας διανύει περίοδο εκλογών. Λογικά κάθε φορά που γίνονται εκλογές υποτίθεται ότι όλοι μας έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και προσπαθούμε μέσω των εκλογών να διορθώσουμε όλα τα στραβά και ανάποδα που δημιουργήθηκαν στην προηγούμενη τετραετία για το καλό του χωριού μας.

Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα τραγική κατάσταση της κοινωνίας μας, θα πρέπει οι ψηφοφόροι του χωριού μας, για το καλό του τόπου και την πρόοδο του χωριού μας θα έπρεπε οι ψηφοφόροι του χωριού μας να επανεξετάσουν τον τρόπο που θα επιλέξουν τον νέο τους πρόεδρο διότι μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς έχει αποδειχθεί πως δεν είναι κατάλληλοι να διοικήσουν.

Όμως όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι φέρονται με έναν τρόπο που σου δίνουν την εντύπωση, ή δεν τους άγγιξε η οικονομική κρίση ή δεν καταλαβαίνουν ότι η πηγή του κακού για τη χώρα μας ξεκινάει από αυτούς τους ίδιους και τους συνεργάτες τους. Αυτοί είναι, οι κατεξοχήν υπεύθυνοι της κατάντιας μας, οδεύουν προς τις επόμενες εκλογές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τις διεξήγαγαν οι προκάτοχοι τους χρησιμοποιώντας τους ιδίους απαράδεκτους τρόπους αλίευσης ψηφοφόρων.

Το ανελέητο και χωρίς ηθικούς φραγμούς κυνήγι ψηφοφόρων, που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους τρεις συνδυασμούς του χωριού μας, δείχνει δυστυχώς ότι οι πολίτες είναι έρμαια στα χέρια καιροσκόπων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και όλα τα «ευεργετήματα» που απορρέουν απ' αυτήν.

Δυστυχώς αυτή είναι η τοπική πολιτική πραγματικότητα. Πολλοί από όσους αυτή την στιγμή διεκδικούν την ψήφο της τοπικής κοινωνίας είναι αυτοί που έφεραν το χωριό σ' αυτή την θλιβερή κατάσταση. Αυτή η πραγματικότητα είναι η απόδειξη ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. . Ένα ατέλειωτο αλισβερίσι αλληλοκατηγοριών και αλληλοκοροϊδίας ανάμεσα σε απαίδευτους αιρετούς και σε ακόμη χειρότερους ψηφοφόρους εκφράζουν την τοπική εκλογική κουλτούρα.

Το χειρότερο είναι, όπως είπα και παραπάνω είναι , ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση" διότι αυτός που θα το τολμήσει ξέρει ότι θα χάσει και τις εκλογές. Γι' αυτό πιστεύω ότι οι περισσότεροι απ' όσους ασχολήθηκαν η θα ασχοληθούν με την τοπική εξουσία είναι «κοινωνικοί εγκληματίες». Γνώριζαν ποια ήταν και είναι η κοινωνική πραγματικότητα αλλά δεν έκαναν τίποτα να την αλλάξουν, βουλιάζοντας μέρα με την ημέρα την κοινωνία μας στο χάος. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την τοπική εξουσία είναι «εγκληματίες» κατά συνείδηση και χρειάζονται τιμωρία.

Η μόνη που μπορεί να τους τιμωρήσει σήμερα είναι η ίδια η κοινωνία με τον δικό της τρόπο.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να καταδικάσουμε τον παραδοσιακό τρόπο επιλογής υποψηφίων και τον απαράδεκτο επίσης παραδοσιακό τρόπο αλίευσης ψηφοφόρων. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ με το μόνο όπλο που έχουμε: την ψήφο μας .

Ας τους τιμωρήσουμε επιτέλους. Με τις πράξεις τους έχουν δείξει ότι δεν τους νοιάζει η κοινωνική κατάντια, δεν τους ενδιαφέρουν οι λύσεις των προβλημάτων μας αλλά τους ενδιαφέρει μόνο οι εξουσία.

Χρόνια τώρα οι λύσεις τους είναι οι λύσεις «του ποδαριού» διότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Άντε να βολέψουμε μερικούς, να τάξουμε σε άλλους τόσους για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κοροϊδία εις βάρος μας, είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους που δεν είναι του συστήματος και να στείλουμε στα σπίτια τους ακατάλληλους υποψήφιους των συνδυασμών.

Πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε αδέλφια, ξαδέλφια, κουνιάδια και γνωστούς επειδή τους έχουμε υποχρέωση και να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να ψηφίσουμε τους ικανότερους, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.

Πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους με διαφορετική αντίληψη για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το κοινωνικό τέλμα. Πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους με παιδεία και διαφορετική αντίληψη. Να αφήσουμε στην άκρη αυτούς που μας τηλεφωνούν δέκα φορές την ημέρα, που έρχονται πέντε φορές την ημέρα στο σπίτι μας ενώ για χρονιά δεν ήρθαν ποτέ, πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτούς που μας τάζουν ενώ ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στο μέλλον και όχι να μας αφήσουν στην στασιμότητα.

Την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε ανεπηρέαστοι για να δώσουμε στις εκλογές την κοινωνική αξία που της ταιριάζει. Πρέπει να ψηφίσουμε έξυπνα για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ.

Από το Blogger.