Παναγιώτης Ιακωβής: Οι Αν(τ)οχές της Δημοκρατίας


Οι Αν(τ)οχές της Δημοκρατίας
_____________________

Η Δημοκρατία (οφείλει να) είναι πολίτευμα Ανοχής. Να ανέχεται και να συζητά τις διαφορετικές απόψεις. Να αποδέχεται ευμενώς τις Μειοψηφίες και τις Μειονότητες. Η Δημοκρατία ανέχεται ακόμα και την σκληρή και ενίοτε άδικη κριτική όσων δεν πιστεύουν σε αυτή. Αυτός είναι ο πλούτος της. Η ανοχή στην διαφορετική άποψη. Η συντεταγμένη προστασία της Ελευθερίας του λόγου. Γι' αυτό εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη της Ελευθερίας.

Το πράγμα αλλάζει όταν η κριτική μετατρέπεται σε πράξεις και εκβιασμούς. Όταν όσοι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, προσπαθούν εμπράκτως να ανατρέψουν το Πολίτευμα. Όταν εκβιάζουν, βιαιοπραγούν και τρομοκρατούν τους Πολίτες και τα όργανα της Δημοκρατικής διακυβέρνησης και του Κράτους Δικαίου.

Εκεί, η Δημοκρατία οφείλει να είναι αμείλικτη. Να μην εκβιάζεται, να μην υποχωρεί, να μην τρομοκρατείται.

Η Δημοκρατία δεν είναι ανυπεράσπιστη. Ισχύς της είναι οι Πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι Πολίτες που στη Δημοκρατία θα βρουν απάγγειο και ισονομία.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη