Αθανάσιος Μιχελής: Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί των συναδέλφων της αντιπολίτευσης (video)


Tα κυριότερα σημεία της σημερινής τοποθέτησης του Αθ. Μιχελή Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φορολογική διοίκηση και τους ΟΤΑ Α` Βαθμού, λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό στο σύνδεσμο που συμπεριλαμβανεται στο τέλος του δελτίου :

Κριτική για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς των συναδέλφων της αντιπολίτευσης

· έως το 2010, … τι έγινε; (Αποβιομηχάνιση, δανεισμός, το μεγάλο φαγοπότι, χρηματιστήριο -15%έλλειμμα)

· 2010 - 2015: δυο μνημόνια των 110+80=190 δις, με εισπρακτικά μέτρα 60 δις, και παροχές 0. Ταμειακά κρατικά αποθέματα λιγότερα από μισό δις. Εξόφληση Novartis, από αυτά

· 2015 – σήμερα: Μνημόνιο των 86-20=66 δις. Εισπρακτικά μέτρα 12 δις Ολοκλήρωση μνημονίου, έξοδος. Ταμειακά κρατικά αποθέματα 31 δις

Θετικά μετρα: παράλληλο πρόγραμμα (εντός μνημονίου)

Μέτρα από Αύγουστο του 2018 και μετά,

Σημερινά μέτρα Ν/Σ, ρυθμίσεων οφειλών κλπ

Έχουν αναφερθεί αναλυτικά, δεν επαναλαμβάνω.



Σήμερα

· Η ΝΔ προτείνει: 12ωρο, επέκταση 7-ήμερου παντού, μείωση φόρων σε επιχειρήσεις με την προσδοκία επενδύσεων (αλήθεια, έως το 2010 γιατί ;;;) Πρόκειται για την πολιτική του ακραίου φιλελελευθερισμού - Βέμπερ (άρνηση πρόσφατων μέτρων)

· Τι συγκρούονται σήμερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας;

Δυο πολιτικές γραμμές

Η πλήρης επικράτηση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου (Φρίντμαν)

Η αντίσταση σ` αυτό και η επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους με πρώτη επιλογή τη στήριξη της εργασίας (ένας από του πυλώνες του προγράμματος Θεσσαλονίκης).

· Αντίστοιχες και οι πολιτικές συμμαχίες:

Η δεξιά καθοδηγούμενη από την ακροδεξιά

Συμπράξεις κομμάτων της αριστεράς- κεντροαριστεράς

Εξαίρεση η χώρας μας:

Το ΠΑΣΟΚ συνέπραξε και φαίνεται να επιδιώκει σύμπραξη με τη δεξιά και το ΚΚΕ επιλέγει τον απόλυτο μοναχικό του δρόμο, εγκαταλείποντας παλαιότερες επιλογές του των ευρύτερων μετώπων.

Πρόταση: Το 50% έναντι σύνταξης, έως απόδοσής της, να γίνει 70%


www.syriza.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη