Λαμία: Ο Σταύρος Καλεντερίδης φώτισε τα σκοτεινά σημεία της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο)


Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του πολιτικού επιστήμονα και διεθνολόγου Σταύρου Καλεντερίδη με θέμα «Η μνήμη των κρατών. Η αδιαλλαξία της Τουρκίας και η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας».

Με την ομιλία του ο Σταύρος Καλεντερίδης έριξε φως στα σκοτεινά σημεία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Συντονίστρια ήταν η Ξένια Ελευθεριάδου, ενώ μετά ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κορυφώθηκαν με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτίοντας φόρο τιμής στα 353.000 αδικοχαμένα θύματα της Γενοκτονίας.



www.pontos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη