Yπάρχουν σημεία όπου εκβάλουν αγωγοί με βιομηχανικά απόβλητα στο Μαλιακό


Για τις μετρήσεις θα με προμηθεύσει με κορδέλα ή θα επιβαρυνθώ με την αγορά της;

Διαβάζω κάπως πρόχειρα και διαγώνια τα σχόλια μετά την καταγγελία της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ σχετικά με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και με θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» Ιδού :

«Αν κατάλαβα σωστά, υπάρχουν σημεία όπου εκβάλουν αγωγοί με βιομηχανικά απόβλητα στο Μαλιακό και μου συστήνει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Σ.Ε. να τους ανακαλύψω και να κολυμπώ στα 200 μέτρα μακρύτερα από τους αγωγούς... Θα είμαι ασφαλής σε αυτή την απόσταση; Θα έχουν εξαερωθεί τα λύματα στην ενδεδειγμένη απόσταση; Σωστά κατάλαβα ή κάτι γίνεται λάθος... Για τις μετρήσεις θα με προμηθεύσει με κορδέλα ή θα επιβαρυνθώ με την αγορά της;

Άλλος: «Στα 200 και 1/2 της ίντσας, είμαστε εντάξει; Έχω την χλωμή αντίληψη ότι μάλλον μας δουλεύετε. Επιεικώς απαράδεκτη η έκθεση της Περιφέρειας, εγκυμονεί κινδύνους παρά προφυλάσσει τους λουόμενους!!! Με βάση ποιες αναφορές συνέταξαν αυτό το παροιμιώδες κείμενο ελληνικού ωχαδερφισμού, ελλιπούς ενημέρωσης και απευθυνόμενου προς αδαείς πολίτες, κοινώς κοπάδια ''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενα''...»

«Από 201 μέτρα και πάνω είμαστε εντάξει. Πάω Λάρυμνα για μπάνιο…»

"…και μπαίνεις στο δίλημμα. Τι προτιμάς στην αμμουδιά σου. Τα συμπαθή ερπετά - αυτής της μορφής, και αυτού του mood -, ή τους αγωγούς με τα λύματο/απόβλητα..."

«Ενώ κάτι γνώριζα, η διατύπωση στη Βικιπαίδεια, - επ΄ ευκαιρία της περιλάλητης απόφασης, - ότι ο Μαλιακός αποτελεί κόλπο του Αιγαίου Πελάγους, στην Ανατολική Στερεά, που εισχωρεί κατά 9-12 μίλια στη Φθιώτιδα, με οδηγεί στη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας και της υποχρέωσης για τη προστασία του, όχι μόνο απέναντι στα στενά περιφερειακά όρια, αλλά και ολάκερης στης Ελλάδας.»

«Επειδή το οικολογικό συμφέρον του τόπου μας πρέπει να είναι πάνω από οποιοδήποτε άλλο βραχύχρονο και εφήμερο… επειδή χρειαζόμαστε και αγαπάμε τη δική μας θάλασσα… επειδή θαύματα δεν γίνονται… δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτοικος της περιοχής/Περιφέρειας που δεν κατανοεί τη σπουδαιότητα πλέον για προσωπική συμμετοχή στην προστασία του Μαλιακού!»

«Αγαπάμε τη Ζωή - Προστατεύουμε τη Θάλασσα»


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη