Ένα «πέπλο» συγκίνησης σκεπάζει από χθες την πόλη της Λαμίας- Με δάκρυα στα μάτια το τελευταίο αντίο στον μεγάλο πνευματικό ηγέτη- Δείτε το βίντεο


Ένα «πέπλο» συγκίνησης σκεπάζει από χθες την πόλη της Λαμίας που αποχαιρέτησε τον πνευματικό ηγέτη της επί 23 ολόκληρα χρόνια. Ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία κατακλύσθηκε από πλήθος κόσμου αλλά και δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που προσήλθαν για να αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο Ιεράρχη. Στο ναό επικράτησε έκδηλη συγκίνηση, ενώ οι ομιλητές στάθηκαν στην ακεραιότητα του εκκλησιαστικού ανδρός αλλά και την σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη και «σφραγίδα» που αφήνει πίσω του.

Έσπασαν καρδιές κατά τη διάρκεια της πομπής του σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και πλήθους πιστών και Ιεραρχών.

Τελικώς εν πομπή αυτοκινήτων, το Ιερό σκήνωμα μετεφέρθη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Μητροπολίτη. Εκεί βρίσκεται και η πολυαγαπημένη μητέρα του αλησμόνητου πνευματικού ηγέτη η οποία είχε ταφεί πριν από έξι μήνες περίπου. Με δάκρυα στα μάτια και φωνάζοντας «άξιος και αθάνατος», οι ιερείς και οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στο μοναστήρι, τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά…

Παρακολουθείστε μέσα από τον φακό του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»:


www.orthodoxianewsagency.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη