Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Η προσθήκη ενός ακόμη νεκρού εργάτη στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος


Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του 36χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο χώρο του εργοστασίου στη Λάρυμνα εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας. Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ καθώς και τη στήριξή του στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Ο τραγικός θάνατος ενός ακόμη εργάτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια εξέλιξη που οφείλεται στη διαχρονική και συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, από όλες τις κυβερνήσεις, για να υλοποιηθούν τα σχέδια της παραπέρα ιδιωτικοποίησης, είναι η αιτία που δεν τηρούνται ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε σχέση με το οργανόγραμμα που έχει η ΛΑΡΚΟ, που γεννά σε κάθε εργαζόμενο την ανασφάλεια αν θα έχει μεροκάματο, αν θα πληρωθεί, εάν θα υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, εάν θα μπαίνει ήρεμος στην εργασία του και με κανονισμούς θα δουλεύει με ασφάλεια έτσι ώστε να γυρνάει στο σπίτι.

Ζητήματα και ελλείψεις που οι εργαζόμενοι έχουν αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια και οφείλονται στις πολιτικές που ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι διορισμένες διοικήσεις της εταιρείας.

Η προσθήκη ενός ακόμη νεκρού εργάτη στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.

Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα που μόνο οι αγώνες των ίδιων των εργαζομένων μπορούν να σταματήσουν. Ο αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφάλειας και υγιεινής».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη