Τι ετοιμάζει στη Σπάρτη ο Πέτρος Δούκας για το 1821 και τις Θερμοπύλες


«Πραγματικά, εάν δεν μου το έλεγε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, δεν θα το πίστευα» γράφει ο Βηματοδότης και σπεύδει να εξηγήσει την έκπληξή του:

«Με διαβεβαίωσε λοιπόν ότι ετοιμάζει φιέστα ισάξια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για να τιμήσει τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών. Μια φιέστα που μπροστά της οι εκδηλώσεις για την Ελλάδα 2021 θα ωχριούν, αφού στην Οργανωτική Επιτροπή προσκλήθηκαν από τον κ. Δούκα να μετάσχουν (προσοχή, δεν είναι φάρσα): ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Δ. Αβραμόπουλος (που η θητεία του ως επιτρόπου λήγει τον Οκτώβριο) και ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος (στο ΝΑΤΟ) Σταυρίδης.

Οι εκδηλώσεις θα είναι λαμπρές στη Σπάρτη, με βεβαιώνει ο κ. Δούκας, και έχουν δείξει ενδιαφέρον (θα σας το μεταφέρω όπως ακριβώς μου το είπε) «ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, της Κίνας και άλλων χωρών». Θα υπάρξουν σεμινάρια, ομιλίες, αλλά και αγώνας δρόμου από τον Μαραθώνα στη Σπάρτη (Σπάρταθλον), περίπου 245,3 χιλιομέτρων.»

Και καταλήγει, σχολιάζοντας: «Ετσι όπως πάει, ο κ. Δούκας (απόγονος του Λεωνίδα) θα ξεπεράσει και τον Ηλία Ψινάκη.»

www.parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη