Η Ορκωμοσία του Νέου Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού (φωτογραφίες)


            Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

            Την τελετή του αγιασμού και την ορκομωσία ετέλεσε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Τοποτητρητού της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και των Στερεοελλαδιτών Μητροπολιτών, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

            Επίσης στην τελετή μετείχαν: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης  πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Βουλευτές απ’ όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδος,  ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και νυν Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Δήμαρχοι και στελέχη του Α΄ και Β΄ βαθμού της Αυτοδιοικήσεως , ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ και ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ, εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου μας και αρκετοί πολίτες.

            Στην τελετή έψαλλε πολυμελής Βυζαντινή χορωδία Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την χοραρχία του Διευθυντού αυτής κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

            Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχές των παρισταμένων Μητροπολιτών, ευχόμενος εις τον κ. Σπανό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους,  την από Θεού Δύναμη και ευλογία εις τα νέα ευθυνοφόρα καθήκοντα τους προς ωφέλεια της Στερεάς Ελλάδος, της Πατρίδος μας και του ευλογημένου λαού.

            Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε επίσης η θητεία τους να διέπεται από ομόνοια, αγάπη και συνεργασία, καλλιεργώντας το πνεύμα της Ενότητος, το οποίο και εγγυάται την σίγουρη επιτυχία σε κάθε έργο και τέλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια, τόσο του Μακαριωτάτου, όσο και των παρισταμένων Μητροπολιτών.

            Ακολούθως ο κ. Σπανός εξεφώνησε την ομιλία του, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους  για την τιμητική παρουσία τους.

            Τέλος οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, έθεσαν κατά το πρωτόκολλο τις υπογραφές τους επί τη αναλήψει των νέων τους καθηκόντων.
















































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη